ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ПЕРЕБУВАННЯ НА МАРШРУТАХ АКТИВНОГО ТУРИЗМУ

Про матеріал
ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ПЕРЕБУВАННЯ НА МАРШРУТАХ АКТИВНОГО ТУРИЗМУ .для екскурсій туристичних походів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ПЕРЕБУВАННЯ НА МАРШРУТАХ АКТИВНОГО ТУРИЗМУПадашуля О. Г.

Номер слайду 2

На маршруті учасник зобов'язаний:0 1. Дотримуватися дисципліни, виконувати рекомендації гіда-провідника, не допускати самовільних відлучок;2. Дбайливо ставитися до природи, без дозволу гіда-провідника не розводити багаття і не залишати його без нагляду;3. Не розпалювати багаття вогненебезпечними речовинами, не запалювати свічки і сірники в наметах, не кидати в лісі палаючі сірники і недопалки, не рубати живі дерева;4. Своєчасно інформувати гіда-провідника про найменші ознаки захворювань, втому, потертості і травми, здійснювати самоконтроль;5. Не купатися в недосліджених водоймах і без дозволу гіда-провідника не влаштовувати переправи через водні перешкоди;6. Не вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди та інші рослини;7. Надавати допомогу товаришам у групі, а також всім людям, які зазнали пошкоджень у районі подорожі;8. Підтримувати місця привалів, стоянок в належному санітарному стані;9. Берегти групове туристське спорядження та інвентар;10. Шанобливо ставитися до інших учасника групи, не провокувати конфлікти;11. Не вживати спиртні напої, наркотичні препарати.

Номер слайду 3

00 Керівник маршруту має право: приймати необхідні заходи для забезпечення безпеки учасників аж до зміни або припинення походу в зв'язку з виникненням небезпечних природних явищ та іншими обставинами, в разі необхідності надання допомоги потерпілому. А також, проводити розділення групи в аварійних ситуаціях, виходячи з реальної наявності сил та засобів, конкретних обставин та максимальної можливості виконання завдання по ліквідації аварії.

Номер слайду 4

Основні правила поведінки в поході: При виникненні небезпечної ситуації, учасники в беззаперечному порядку виконують вказівки гіда-провідника.• У випадку травми або захворювання учасника йому негайно надається долікарська допомога, і він доставляється до найближчого медичного закладу.• У випадку травми або захворювання гіда-провідника, йому негайно надається долікарська допомога, і він доставляється до найближчого медичного закладу, учасники подорожі повідомляють про подію керівника клубу і діють відповідно до його вказівок.• Місце знаходження гіда-провідника під час руху - попереду групи, замикаючий у групі - найбільш сильний і досвідчений учасник. Між замикаючим і гідом повинна бути постійний голосовий зв'язок. Рух групи - компактний.• Проходження небезпечних ділянок здійснюється під керівництвом гіда-провідника. Подолання річок убрід у взутті.

Номер слайду 5

• Проходження кам’янонебезпечного схилу організовується так, щоб учасники не знаходились один під одним. При зриві каменю подається команда: «Камінь».• Якщо група потрапила в грозу, необхідно піти з височини, віднести металеві предмети на 30-40 метрів всторону, зробити укриття з поліетиленових плівок, сісти на рюкзак, ізолювати себе від землі.• Щоб уникнути опіків сітківки очей у високогір'ї і на снігових схилах, необхідно носити сонцезахисні окуляри з лінзами, які не пропускають жорстке ультрафіолетове випромінювання.• Щоб уникнути теплового удару або сонячного опіку шкіри, треба своєчасно знімати або одягати одяг, відкриті частини тіла змащувати захисним кремом.• При приготуванні їжі на вогні, не можна залишати газовий пальник або багаття без нагляду, ставити посуд з гарячою їжею в місцях, де її легко перекинути.• При роботі з сокирою необхідно розташовуватися так, щоб в разі зриву сокиру летів в сторону від людей. Не можна залишати сокири стирчать в деревах.• Будьте коректними у спілкуванні з попутниками і незнайомими людьми.0

Номер слайду 6

Будьте обережні та слухайте гіда!

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
24 травня 2023
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку