Техніка безпеки у кабінеті інформатики

Про матеріал

Презентація нагадує правила техніки безпеки у цікавому стилі магічних пригод. Призначена для використання на 1-их уроках інформатики в 5-11 класах на початку навчального року, або семестру.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ласкаво вас запрошуємо у фантастичний світ Комп’ютерного Кабінету Щоб подорож була якнайбільш захоплюючою та безпечною, слідуй за нашими чарівними правилами:

Номер слайду 2

1. Перед початком роботи: Відкрий двері кабінету лише за вказівкою магістра комп’ютерних наук – вчителя. Вхід без паніки, без бігу та переполоху – нехай двері відкриються перед тобою спокійно. На магічному уроці їжі та напоїв не буде – комп’ютерам це не смакує. Тож солодощі та еліксири залиш у власних землях. Рюкзаки, саквояжі та інші скарби розмісти на підлозі під час нашого походу. Від комп’ютерів варто взяти лише зошити та чарівні пензлики – ручки. Пам’ятай, що навіть наймогутніші чарівні артефакти – комп’ютери – не вмикаються та не вимикаються без дозволу вчителя.

Номер слайду 3

2. У Світі Джерел: Екран комп’ютера – це магічне дзеркало, не торкайся його, бо несе це на собі сліди інших магів. Не покладай свої амулети, монети та інші магічні прикраси на клавіатуру чи мишку – вони теж хочуть грати свою роль. Щоб в очах було завжди блискуче, кожні 15 хвилин проводь ритуал розтяжки для очей. Не бери зі столу вчителя жодні артефакти – це магічні інструменти, не для твоїх рук.

Номер слайду 4

Заборонено в Світі Магії: Не ходи до нас у своїй бойовій зброї – верхньому одязі, брудним взутті чи з громіздкими артефактами. Стрибай та бігай лише на магічних доріжках поза цими стінами. Голосно не розмовляй – магія тут на першому місці, інші маги можуть втратити фокус. Сумки та скарби лиши під власним захистом, а не поруч із чарами комп’ютерів. Лиш рука мага вчителя може оживити магічний портал – комп’ютер. І не гай свою силу на це.

Номер слайду 5

Таємні Заклинання для Великої Поведінки: Завжди перевір своє магічне самопочуття перед Ритуалом Роботи. Не викликай магічні стихії, якщо артефакти несправні. Свої руки тримай від води подалі, бо магія може не подолати водяний бар'єр. Не доторкайся артефактів силою – тут магія дуже чутлива. Якщо потрібна допомога, стукай до магів-учителів – тільки їх камені мають цінну магічну інформацію. Велика пошана має бути до всього, що нас оточує – комп’ютерів, магів та артефактів.

Номер слайду 6

Ці Дії Вимагають Магічної Гармонії: Тільки за вказівкою вчителів-магів: Відкривай чи закривай портвли – комп'ютери. Розкривай ворота звуків – звукові колонки. Починай чари – запуск програм. Відкривай артефакти магічні – документи. Міняй своє знання – налаштування комп'ютера. Переступай межі світу – входь в мережі. Проводь волшебні ритуали – видалення файлів та папок. Подорожуй між світами – використання дисків, флешок, смартфонів.

Номер слайду 7

Ідеальна Поза Для Віртуального Світу: Заплющ очі, відчуй землю, розслабся – сідай вільно, без напруження, наче маг на троні, не сутуляючись та не опускаючи голови на свої руки. Як два літаючі килими, ноги спокійно поклади на землю, поруч одну біля однієї, без підгину та витягання. Тулуб тримай віддаленим від артефактів на 15 магічних одиниць. Лінія погляду твоя – це шлях до центру вимірюваного екрану довжиною 50-60 магічних одиниць. Якщо ти володар окулярів для вічної магії, працюй в них. Плечі нехай відпочивають, мов на м'яких хмарах. Передпліччя – мов захисники магічних секретів, хай тримаються на одній відстані з клавішами.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Запам'ятай, що магія інформації вимагає твоєї поваги. Іди за магічними нормами та завжди пам'ятай – ти володар ключів до великих знань!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
28 серпня 2023
Переглядів
338
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку