Технології кооперативного навчання як ведуча форма організації освітнього процесу НУШ

Про матеріал
Матеріали до теми: "Технології кооперативного навчання як ведуча форма організації освітнього процесу НУШ".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кооперативне навчання як провідна форма організації освітнього процесу НУШПідготувала. Вчитель інформаттики ХГ»117 Кондратьєва А. О.

Номер слайду 2

Що таке кооперативне навчання?Кооперативне навчання – це освітній підхід, коли учні працюють разом у малих групах або командах для досягнення спільної мети або виконання конкретного завдання.

Номер слайду 3

Основні елементи моделі кооперативного навчання. Взаємозалежність і безпосередню взаємодію; Особисту відповідальність;Міжособистісне спілкування та вміння працювати в малій групі;Групову обробку інформації.

Номер слайду 4

{FABFCF23-3 B69-468 F-B69 F-88 F6 DE6 A72 F2}ПЕРЕВАГИНЕДОЛІКИБільш високий рівень самостійності при виконанні поставлених завдань;Більш високі результати в оволодінні знаннями та навичками практичного характеру;Збагачення досвіду в спілкуванні;Створення умов для внутрішньої мотивації навчальної діяльності, зростання інтересу до навчання, підвищення самооцінки;Створення умов для розглядання проблеми з різних точок зору;Забезпечення умов для сприймання інформації учнями різних типів: візуалів, аудіалів, кінестетиків, учнів дискретного типу сприймання. Недоцільність застосування при вивченні складного матеріалу;Можливість відволікання уваги та часу на розв'язання побічних проблем;Можливість порушення дисципліни на уроці;Труднощі з оцінюванням роботи кожного учня групи.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Поради, щодо використання кооперативного навчання: Уникайте слів «розподілятися», «розподіляти» (дітей на пари, трійки, групи тощо). Краще вживати слово «об’єднуйтесь». Все, що пропонують учні, має бути прийняте й обговорене. Рішення учнів треба сприймати серйозно,якщо ви бажаєте налагодити процес навчання взаємодії і розвитку навичок критичного мислення. Ефективним буде робота в групі, яка не перевищує п’яти-шести учасників. Великі групи потребують інших технологій.

Номер слайду 7

Список використаних джерелhttps://naurok.com.ua/interaktivni-metodi-navchannya-u-pochatkoviy-shkoli-55165.htmlhttps://murmuienko.webnode.com.ua/news/%D1%96nteraktivn%D1%96-metodi-navchannya-v-pochatkovikh-klasakh/http://prolisok.it-we.net/interaktivni-metodi-navchannya-v-pochatkovij-shkolihttps://vseosvita.ua/library/embed/002hpu-68a6.docx.htmlhttps://pidru4niki.com/18740414/pedagogika/metod_kolo_idey

pptx
Додано
16 листопада 2023
Переглядів
579
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку