Технології нанесення декоративних штукатурок

Про матеріал

В даному матеріалі детально подано та розписано різновидність технології нанесення декоративних штукатурок, також є декілька зразків вже готового оформлення стін

Перегляд файлу

Технології нанесення декоративної  штукатурки

Існує кілька різних видів декоративної штукатурки, та технології їх нанесення, а так же інструменти, що дозволяють досягти різної фактури. Для цього знадобляться кисть, рельєфний валик, шпатель, кельма або лопатка. Вапняна і піщана штукатурка дозволять досягти великої різноманітності фантазійних фактур.

  1. Хвиля. Зробіть надсічки на заздалегідь затертої, свіжій штукатурці, змочіть її водою і накладіть шар розчину смугами, або прямими, або кривими — як підказує ваше бажання. За допомогою лопатки надайте хвилястість поверхні.
  2. Валуни. Нанесіть на грунт кольоровий розчин (прослідкуйте, щоб він був достатньо пластичний). За допомогою напівтертка розрівняйте його і зробіть торцювання поверхні жорстким пензликом. Правильно тримати пензель щодо стіни під кутом 90 градусів.
  3. Травертин. На заздалегідь оштукатурену поверхню тонким шаром, кидками, наноситься колерованный розчин, після чого він розгладжується полутером або лопаткою.

http://sundook.com.ua/wp-content/uploads/2014/10/b12bec1ae964c9ce6528294661647a97.jpg

  1. Борозни. Для створення такої фактури знадобиться малка з напівкруглими, добре заточеними зубцями, шириною 3 см і проміжним кроком 1,5 див. Нанесіть на грунтовку густу штукатурку і тут же розгладьте полутером. Прикладіть правило, формуйте борозни малкою, утримуючи її під кутом 45 градусів.
  2. Шуба. Для досягнення такого ефекту існує маса способів: накидання через сітку, набризк, струшування зі щітки. Припустимо, ви використовуєте сітку. Перетин її осередків повинно становити 1 див. Натягніть мережу на рамку з розміром 1 Х 1 метр, притуліть її до ґрунту і кидайте крізь неї штукатурку лопаткою. Щоб отримати однорідне покриття, наносити розчин з рівною силою. Шубу набризком зробити ще простіше: наберіть розчин на віник, ударяючи ним об палицю, розбризкувати по поверхні стіни. Не забувайте помішувати розчин.
  3. Пластівці. Така фактура виходить методом набризкування рідкої пластичної штукатурки.

Ще кілька способів нанесення декоративної штукатурки

Існує ще кілька досить простих способів перетворити шар штукатурки в оригінальне фактурне покриття. Наприклад, нанесіть на грунтовку розчин з консистенцією сметани, вирівняйте і притулятися звичайну губку з певними інтервалами. Намочіть губку в мильній воді, — так вона не буде прилипати до поверхні.

Надайте терразитовой штукатурці фактуру штрихів. Її потрібно робити на дрібнозернистому схватившемся розчині. У цьому вам допоможе проста гребінка, якій ви зробите насічки. Обробку можна починати через 1-5 годин після нанесення шару штукатурки.

Ефекту розколотого каменю ви досягнете, забиваючи в шпунт вже затверділий розчин. Поглиблення на місцях сколів нададуть необхідну зернистість поверхні.

Ще один спосіб виконання штукатурки — це напилення. В даному випадку склад наноситься на геометрично складні поверхні, укоси і елементи декорування. Цей метод дозволяє збільшити естетичний ефект за допомогою штукатурок різної фракційності. Наприклад, в якості основи береться товщина складу в 3 мм, а для укосів і додаткових елементів — 1 мм. Для цього вам знадобиться запастися спеціальним апаратом для напилення.

http://sundook.com.ua/wp-content/uploads/2014/10/3a13681b0df24a5b44d1401a09077dff.jpg

Процес напилення на кожній стіні виконується безперервно, зверху вниз, покриваючи новим шаром попередній. Якщо потрібно припинити роботу, приклейте малярську стрічку уздовж лінії закінчення шару. Скотч видаляється тільки після того, як штукатурка нанесена та її структура сформована.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. бедный александр
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
1392
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку