Технології. Навчадьний модуль "Кулінарія"

Про матеріал
Технології 10 клас Навчальний модуль «Кулінарія» Шаблон презентації для захисту проєкту. Розроблено спеціально для того, щоб учні зрозуміли, які пункти та як саме потрібно подати інформацію при підготовці проєкту та його захисті. Презентацію можна використовувати дітям , як шаблон куди можна вписати готові відповіді на вказані позиції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТехнологіїНавчальний модуль«Кулінарія»Творчий проєкт на тему: «назва Вашого проєкта»Виконав (-ла):______ ________________ _______________ Вчитель: Л. С. Одінцова

Номер слайду 2

ВСТУПОбгрунтувати:чому саме Ви обрали таку тему для проєкта? Чому готуєте саме дану страву? В чому її особливість, а можливо, і значення для Вашої родини

Номер слайду 3

Мета та завдання проєкту. Для зразка. Оцінити свої кулінарні здібності. Розробити проєкт. Удосконалити навички приготування страви. Розвивати творчу уява та креативність. Готуватися до самостійного життя. Вразити рідних та близьких. Варіантів може бути безліч. Напишіть власні .

Номер слайду 4

Можливі варіанти Розмістити фото (3-4шт)Де будуть зображені аналоги вашої страви(взяти в інтернеті) Наприклад якщо Ви обрали приготування печива , то 3 різні види печива. Біля кожного написати його назву та коротко описати чому саме обрані кожен з варіантів. Надалі Ви для приготування повинні обрати лише один вид печива з перерахованих

Номер слайду 5

Я обрав (-ла) печиво “__”, тому що. Обгрунтувати вибір та додати фото обраного печива

Номер слайду 6

Історія походження обраного печива (назва (вашого кулінарного шедевру) Описати історію виникнення даного печива (вашого кулінарного шедевру)

Номер слайду 7

Для приготування “назва страви чи десерту” мені знадобиться: Перераховуємо інгрідієнти та їх кількість також(приготуйте на столі необхідні продукти та зробіть їх фото і додайте)

Номер слайду 8

Для приготування мені знадобляться такі інструменти та прилади. Перерахувати , які саме інструменти будуть необхідні Вам для того щоб приготувати Вашу страву, для вигляду можна додати картинки

Номер слайду 9

Техніка безпеки під час роботи. Описати основні правила з техніки безпеки, яких потрібно дотримуватися під час приготування вашої страви

Номер слайду 10

Основні технологічні етапи. Наприклад. Приготувати продукти(Якщо це печиво) з’єднати цукор та яйця і ретельно збити. Додати молоко, кефір чи масло. З’єднати муку та розпушувач або соду або дріжджіПросіяти у збиту масу та замісити тісто. Сформувати печиво. Поставити до духовки та пекти при температурі … хв. Витягти та посипати цукровою пудрою. Страва готова

Номер слайду 11

Технологія приготування. Тепер кожен з описаних попереду етапів підкріпити фотографіями та поруч написати, який саме зараз процес ви робите на фото

Номер слайду 12

Економічні розрахунки. Порахувати у кінці загальну вартість вашої страви та написати скільки порцій ви отримали (на скільки чоловік розрахована страва){5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Інгрідієнти. Кількість. Ціна у грн

Номер слайду 13

Самооцінка. Написати як оцінюєте ви власну страву за смаковими якостями, естетичним оформленням. Як оцінили її Ваші родичі вдома. Які недоліки ви помітили та щоб змінили наступного разу. Яку оцінку по 12 бальній шкалі ви б собі поставили

Номер слайду 14

Джерела, якими користувалися Прикрасити фотографіями та написати джерела звідки взято рецепти та інформацію

pptx
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
1431
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку