Технологія створення банку ідей

Про матеріал
Розробка уроку(презентація) "Технологія створення банку ідей." до 4 параграфа підручник Коберник М. О.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія створення банку ідей. Урок 4

Номер слайду 2

Зміст 010203 Сутність і завдання банку ідей та пропозицій. Створення банку ідей. Структура банку ідей та пропозицій. Easy to change colors, photos and Text. Easy to change colors, photos and Text.

Номер слайду 3

Сутність і завдання банку ідей і пропозицій

Номер слайду 4

Виготовлення будь-якого технічного чи технологічного об'єкта починають із творчого задуму. Розмірковуючи над проблемою, дизайнер намагається віднайти найвдаліший задум чи найліп-шу ідею, що допоможе розв'язати технічне протиріччявчені довели, що цей процес спонтанного відкриття не є чимось випадковим, а має свої приховані закономірностіТворчий задум

Номер слайду 5

Завжди існували науковці, які вважали, що творчі відкриття — це результатвипадковості, сфера підсвідомого, не пов'язана з логікою та інтелектом. Інші дослідники, спираючись на ідеї І. П. Павлова та В. М. Бехтерева, вважають, що процес творчості може відбуватись на заниженому рівні актив-ності свідомості або на рівні підсвідо- мості. Проте таке може відбуватись, якщо цьому передувала розумова робота з накопичення певної інформації про досліджуваний об'єкт. В. М. БухтєревІ. П. Павлов. Чи може людина навчитись робити творче відкриття. Чи може процес творчості бути керованим?

Номер слайду 6

Творче відкриття. Сучасні дослідження показуютьщо творче відкриття можливе тоді, коли дослід-ницький пошук підготовлений системою знань, якому передує напружена розумова діяльність винахідника. Після цього мозок за певний проміжок часу синтезує виконану роботу у вигляді творчої ідеї. Спрощено це має такий вигляд, ніби в комп'ютер вводять певний обсяг інформації, а через деякий час, коли обробить її за спеціальною програмою, він видає розв'язок задачі.

Номер слайду 7

Людина за власним бажанням може розвинути в собі вміння, здібності, риси характеру, спрямовані на вироблення творчих, оригінальних ідей, що дасть змогу створювати чи відкривати щось нове практично в будь-якій галузі людської діяльності, а не лише у сфері виробництва. До таких умінь творчого характеру, що можуть бути сформовані, відносять уміння створювати банк ідей та пропозицій.

Номер слайду 8

Основне завдання створення такого банку є впорядкування інформації з метою її аналізу, що прискорює процес вироблення творчих ідей і, відповідно, створення нового об'єкта, його вдосконалення!

Номер слайду 9

Створення банку ідей

Номер слайду 10

Досить часто великий обсяг інформації не лише «загромаджує» комп'ютер, а й залишається невикористаним у дослідницькій роботі. Тому дизайнери нама-гаються впорядкувати і систематизувати зібрану під час дослідження та вивчення проблеми інформацію, щоб ефективніше нею скористатися. Кожну нову ідею потрібно проаналізу-вати, виділивши позитивні та негативні сторони. працюючи над створенням конкретного об'єкта, дизайнер переглядає всі можливі способи вирішення проблеми, що проявляється у вигляді набору образів майбутнього виробу — банку ідей та пропозицій. До. Після

Номер слайду 11

Головне правило банку ідей і пропозицій. Скопійовані або виконані власноруч рисунки, замальовки, ідеї у вигляді записів — весь обсяг накопиченої інформації, який може стати в пригоді під час виконання наступних етапів проектування виробу — необхідно зберігати та класифікувати.

Номер слайду 12

Структура банку ідей та пропозицій

Номер слайду 13

Клаузура. Створюючи клаузуру, застосовують будь-які зображувальні засобиграфічне зображення можливих варіантів майбутнього виробу як в загальному вигляді, так і з прорисовкою окремих частин чи деталей. Клаузура повинна мати завершену композицію стосовно виробу чи проекту в цілому. Під час створення клаузури проявляється творча фантазія дизайнера, вміння застосовувати зібрану інформацію про досліджувану проблему чи об'єкт проектування.

Номер слайду 14

Отже, банк ідей та пропо- зицій має складатися з комплексу інформації, яка стосується об'єкта проектування і за змістом та кількістю відповідає певному етапу проектування виробу.

Номер слайду 15

структуру банку ідей можна подати у вигляді такої схеми:

Номер слайду 16

Виконайте завдання. Робочий зошит: сторінка 14 - 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Спіленко Олена Костянтинівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Михайличенко Лариса Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ткачук Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Цецевич Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Дубовський Ігор Вячеславович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Байгота Світлана Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
11 вересня 2019
Переглядів
25900
Оцінка розробки
4.9 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку