Технологія виготовлення виробів у техніці ізонитка

Про матеріал
Покроковий алгоритм виготовлення візерунка з кола, кута та дуги у техніці ізонитка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія виготовлення виробів у техніці ізониткаhttps://www.youtube.com/watch?v=Uew. B9 Kio4fg&t=39s

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Порядок виконання роботи. Підготуйте необхідні матеріали та інструменти. Візьміть аркуш картону А4 На виворітній стороні картону відкладіть розміри вашого виробу. Для картини – беремо весь аркуш. Для листівки – відкладаємо ширину 14 см. Для закладки – відкладаємо ширину 8 см.

Номер слайду 4

Порядок виконання роботи. Працюємо на виворітній стороні картону!Від правої сторону у горі аркушу відкладіть ширину виробу (14 або 8 см). Відкладіть ширину виробу (14 або 8 см) у нижній частині аркушу. Проставте засічки

Номер слайду 5

Порядок виконання роботи4. з'єднайте засічки за допомогою лінійки та проведіть рівну лінію.5. розріжте картон за лініює.

Номер слайду 6

Порядок виконання роботи. Працюємо на виворітній стороні картону!6. Накресліть обраний вами малюнок7. розділіть фігури на відрізки згідно правил утворення кутів, кола та дуги.8. проставте відповідну нумерацію відрізків згідно правил утворення кутів, кола та дуги.

Номер слайду 7

Порядок виконання роботи9. візьміть голку з ниткою та зробіть проколи у кожному відрізку вашого малюнка (по колу, на кутах та дузі).

Номер слайду 8

Порядок виконання роботи10. наріжте невеликі шматочки скотчу.11. підготуйте кольорову нитку довжиною приблизно 60 см.12. нитку складаємо у двоє або беремо одразу дві нитки (муліне)

Номер слайду 9

Порядок виконання роботи13. з виворітної сторони картону протягніть голку у цифру 1; протягніть нитку та зафіксуйте її край скотчем.14. витягніть нитку на лице та увійдіть у відповідну цифру вашої фігури.

Номер слайду 10

Порядок виконання роботи15. якщо ви працюєте з колом, зробіть крок назад та витягніть нитку на лицьовий бік; відрахуйте необхідну кількість відрізків та протягніть нитку з лиця на виворіт у відповідну цифру.16. продовжуйте прошивати всю фігуру за цим алгоритмом дій.

Номер слайду 11

Порядок виконання роботи. Коли нитка закінчується, необхідно вивести її на виворіт картону та зафіксувати край скотчем.

Номер слайду 12

Порядок виконання роботи17. якщо ви працюєте з кутами, виведіть нитку з точки 1 на лице та протягніть її у точку 1 на іншій стороні кута.

Номер слайду 13

Порядок виконання роботи18. на вивороті увійдіть у точку 2, яка знаходиться поряд (на тій самій стороні кута). З'єднайте по лицьовій стороні точки 2.

Номер слайду 14

Порядок виконання роботи19. за таким алгоритмом дій продовжуйте з'єднувати всі точки кутів.

Номер слайду 15

Якщо ви все зробили правильно, малюнок з лицьового боку має такий вигляд!

Номер слайду 16

Порядок виконання роботи. Прошиваємо дугу!20. протягуємо голку через цифру 1 – дуги та закріплюємо край нитки скотчем.21. на лицьовій стороні протягуємо голку у цифру 4 та робимо на вивороті крок нагору – у цифру 5

Номер слайду 17

Порядок виконання роботи22. З цифри 5 повертаємося по лицьовій стороні у цифру 2.23. на вивороті робимо крок нагору у цифру 3.24. по лицьовій стороні переходимо у цифру 6.25. за таким алгоритмом дій прошиваємо всю дугу (по виворітній стороні Завжди робимо крок нагору, а по лицьовій чергуємо переходи то на гору, то униз через 4 відрізки)

Номер слайду 18

Порядок виконання роботи. Оформлюємо виворітну сторону!26. Зробіть з паперу деталь такого ж розміру, як і ваш виріб.27. По всьому периметру основної деталі приклейте смужку двостороннього скотчу.28. Зніміть з усіх шматочків скотчу верхній захисний шар та приклейте на нього деталь з паперу.

Номер слайду 19

Ваш виріб готовий до використання!Успіхів і натхнення!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
12 березня 2023
Переглядів
1184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку