ТЕКСТ детектив В усьому винна квітка

Про матеріал
Дитячий детектив В усьому винна квітка. Це був звичайний день для багатьох людей ,які мешкали в невеликому триповерховому будинку на Розі стріт.
Перегляд файлу

В усьому винна квітка.

Це був звичайний день для багатьох людей ,які мешкали в невеликому триповерховому будинку на Розі стріт. Але для старенької бабусі, яка жила на 2 поверсі в однокімнатній квартирці, нажаль останній. Місіс Лілі було вже 78 років, вона була вже давно хвора. Тож ніхто навіть не здивувався її смерті. Найбільше з нею спілкувалася Азалія, дівчина проживала зі своєю мамою на поверсі вище,їй було 17 років, вона вчилася на медичну сестру в коледжі та приїжджала на канікули. Місіс Лілі змалечку допомагала матері Азалаї глядіти її, тож дівчинка ставилася до жінки як до своєї бабусі.  Саме Азалая і знайшла бабусю в кріслі , в якому вона полюбляла читати книжки про квіти. Дівчина викликала швидку та місцевого детектива Гарісона. При огляді тіла ,лікарі констатували смерть . Детектив оглянув кімнату та вже збирався йти , як його приятель, приватний детектив Грін, заявив :

  • Прошу всіх мешканців будинку зібратися в холі. Це вбивство !- забрав вітальну листівку зі столу та пішов в низ.

Містер Грін познайомився з містером Гарісоном коли той ще навчався. Його приставили до детектива Гріна для проходження практики. Незважаючи на досить велику різницю у віці вони швидко знайшли спільну мову, та продовжили товаришувати після закінчення навчання Гарісона . Після виходу на пенсію Містер Грін став приватним детективом.

 Всі мешканці будинку зібралися в холі, як і велів детектив, їх було всього чоловік 7. Будинок  зовсім маленький та знаходився на околиці міста. Тож декілька квартир пустувало.

  • Шановні мешканці, хочу вам сповістити ,що, нажаль, скінчилося життя місіс Лілі. – він на мить замовк та глянув всіх людей. – Це було вбивство!- ще раз зупинився детектив та подивився в лице кожного.
  • Прошу закрити вхід до цього будинку. Вбивця знаходиться в цій кімнаті!

В холі будинку піднявся шум. Люди не могли повірити ,що хтось міг  вбити цю милу бабусю.

Детектив ще раз оглянув всіх людей які були в холі та запросив заходити до нього по черзі.

Першою була Азалія . Вона розповіла що дуже любила бабусю та засмучена її смертю. Та розповіла , що останнім часом вона була дуже спантеличена. Та постійно повторювала, що в усьому винна квітка. Дівчина подивилась на листівку в руках детектива.

  • Я подарувала місіс Лілі цю листівку на день народження, вона її використовувала як закладку для любленої книги про квіти. Місіс Лілі знала все про них.

Потім до детектива зайшла  незвична пара. Міс Лінда була досить  гарною. Вона приїжджала провідувати хворого хлопчика , який жив в квартирі на першому поверсі. Кожного разу вона привозила йому квіти, та була дуже приємною до інших мешканців  будинку, тому її всі любили та поважали. Хлопчик  , Роберт, майже нічого не говорив , дивився на листівку в руках детектива Гріна, посміхався та швидко кліпав очима. Детектив Гарісон зауважив ,що хлопчик невиліковно хворий. Міс Лінда майже нічого про себе не говорила. Але детектив і так впізнав в ній співачку , на якій хотів одружитися відомий  мільйонер містер Браш. 

До детектива зайшла пара молодих осіб, хлопець і дівчина. Вони щойно одружилися, і тітка дівчини одарувала на весілля квартиру в цьому домі. Молоді були художниками , могли не виходити з будинку декілька днів, творили мистецтво. Хлопець зауважив, що листівка в руках детектива Генрі дуже йому сподобалася, що лілія улюблена квітка його коханої дружини.

В кімнату до детектива зайшла пара літніх людей. Містер і місіс Рендери. Містер Ріндер вже майже нічого не чув і не бачив, а місіс Рендер постійно скаржилася на свого чоловіка. Та єдиною розрадою є її колекція листівок.  Перед тим як піти Місіс Ріндер зауважила, що листівка в руках детектива Гріна дуже рідкісна. Вона знає де він її взяв.  Та давно пропонувала місіс Лілі купити її, але вона постійно відмовляла.

Опитавши всіх присутніх, детектив вдивляючись в листівку побачив маленький надпис олівцем « В усьому винна квітка».

Містер Грін піднявся зі свого крісла,сказав:

  • Я знаю хто вбивця!

Детектив Грін та детектив Гарісон вийшли в хол будинку  на Розі стріт.

  • В усьому винна квітка,-заявив Грін- вона вбивця ! Але квітка вбила не того. Міс Лінда ,скажіть , ким вам приходиться Роберт.

Міс Лінда здивовано перехопила подих….

  • Можете не відповідати , бо це ваш син! Син який вам заважає…. Ви хотіли його вбити.

Як називаються квіти які ви приносили бідному Роберту?- запитав Місіс Лінду детектив.

  • Я-я-яя-я не пам’ятаю …..- не чітко відповіла Лінда.
  • Я можу дати відповідь, це Аденіум тучний. Про цю квітку знаю я , як і знала покійна Місіс Лілі.  Аденіум тучний – це смертельно отруйна квітка, вдихаючи її запах мозок поступово припиняє функціонувати, людина вмирає. І саме ці квіти ви дарували Роберту. Ви хотіли вбити свого сина, бо дружина мільйонера не може мати такий тягар. Це зрозумів я , і це зрозуміла місіс Лілі, яка вам погрожувала і просила припинити труїти хлопчика. Але ви вирішили , що краще прибрати свідка, та отруїли бабусю. Прошу арештувати міс Лінду!

Охоронці арештували міс, та відвезли в найближчий відділок поліції.

  • Містер Грін , як ви здогадалися?- запитав детектив Гарісон.
  • Друже,це просто. У кімнаті бабусі я побачив книгу , яка була відкрита на сторінці про аденіум тучний, та листівку на якій написано « в усьому винна квітка». Таку ж квітку я побачив в квартирі Роберта. Я не був впевнений в мотиві міс Лінди, але її обручка на пальці та запрошення на весілля в її сумочці, мене переконали та підтвердили мою думку.

 

 

 

doc
Додав(-ла)
Забіяка Марина
Додано
14 жовтня 2022
Переглядів
626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку