. Текст."Презентація до уроку української мови 2 клас Тема "Повторюємо в кінці року

Про матеріал
Презентація до уроку української мови у 2 класі за підручником Олени Іщенко та Світлани Логачевської. Тема "Повторюємо в кінці року. Текст"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО УРОКУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ 2 КЛАСПовторюємо в кінці року. Текст Данилко Марина вчитель початкових класів2023

Номер слайду 2

І. Організація класу. Психологічне налаштування на урок. Міні-інтерв’ю Яким був попередній урок? (Цікавим)Якою була перерва? (Веселою)З яким настроєм ви прийшли на урок? (Гарним, веселим)Яка зараз повинна бути обстановка на уроці, щоб ви могли успішно засвоїти тему? (Робоча)Отже, давайте створимо таку атмосферу! Сьогодні, як і на всіх попередніх уроках, ми всі повинні бути особливо: У важними Р озумними О рганізованими К мітливими

Номер слайду 3

ІІ. Актуалізація опорних знань. Мотивація навчальної діяльності.1. Каліграфічна хвилинка.- Виконаємо каліграфічну хвилинку. Тт те ек кс сттекст Подивіться у свої зошити і обведіть букву, яку найкраще, на вашу думку, ви написали.

Номер слайду 4

ІІІ. Повідомлення теми та мети уроку. Сьогодні ми повторюємо матеріал з теми «Текст». Пригадаємо, що таке текст, як будується текст, які бувають типи текстів. Пригадаємо, що називається текстом?- Зв’язані за змістом речення називаються текстом .- Як розміщені речення у тексті?- Речення у тексті розміщені у певній послідовності.- Що ви ще можете сказати про текст?- До тексту можна дібрати заголовок.

Номер слайду 5

Гімнастика для очей

Номер слайду 6

2. Творче завдання. Гра «Впізнай, де текст» Шпак — це птах. Дятел харчується комахами. Ластівка прилетіла до свого гнізда. Він дістає їх з-під кори дерев. Найкращий співак серед птахів – соловей. Дятел дуже корисний птах, бо позбавляє Горобці не можуть ходити, вони дерево від короїдів.стрибають. Щороку пернатий робить собі нове дупло. - Скільки речень у 1-му стовпчику? (4)- Про кого йдеться в кожному реченні? - Скільки малюнків можна намалювати? (4)- Чи зв’язані речення між собою?- Чи можна дібрати заголовок до цих речень? - Прочитайте, що написано в другому стовпчику. - Скільки тут речень? (4) - Про кого йдеться в кожному реченні? - Скільки малюнків можна намалювати? (1) - Чи зв’язані ці речення між собою? - Чи можна дібрати заголовок до всіх цих речень? Висновок. Порівняйте записи. Чим вони схожі?

Номер слайду 7

Робота з деформованим текстом. Прочитайте речення так, що вийшшов текст. Запишіть його. Знайдіть зачин, основну частину, кінцівку. Доберіть заголовок.

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка

Номер слайду 9

- Пригадаймо, які бувають тексти за метою висловлювання? - Бувають тексти-розповіді і тексти-описи.- На яке питання відповідає текст – розповідь?- Текст-розповідь відповідає на питання Що відбувалося?- На яке питання відповідає текст – опис?- Текст-опис відповідає на питання Який? Яка? Яке?

Номер слайду 10

Тест «Види текстів»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

V. Підсумок уроку.- Настав час підбити підсумки уроку Вправа “Продовж речення” Зв'язані за змістом речення утворюють Речення в тексті розміщені у певній До тексту можна дібрати текстпослідовностізаголовок

Номер слайду 14

Рефлексія

Номер слайду 15

Молодці!Дякую за гарну роботу!

Номер слайду 16

Використані матеріали:https://www.youtube.com/watch?v=q. WPw0h4 KPLQhttps://www.youtube.com/watch?v=ld__d. Vat. Hi. Ehttps://www.educ.com.ua/interaktivni-zavdannya/interaktivnij-trenazher-viznach-vid-tekstu.htmlfile:///D:/2-klas-ukrmova-ishhenko-2019-2.pdf

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 квітня 2023
Переглядів
1414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку