Тема:Алтимат-фрізбі .Алтимат (англ. Ultimate) – найпопулярніша гра з літаючим диском. Це командна неконтактна гра, яка народилася з американського футболу і баскетболу. 

Про матеріал
Алтимат (англ. Ultimate) – найпопулярніша гра з літаючим диском. Це командна неконтактна гра, яка народилася з американського футболу і баскетболу. 
Перегляд файлу

Алтимат

Алтимат (англ. Ultimate) – найпопулярніша гра з літаючим диском.

Це командна неконтактна гра, яка народилася з американського футболу і баскетболу. 

Літаючий диск фірми Wham-O, зареєстрований під торговою маркою "Фризбі"

Літаючий диск — пластмасовий спортивний снаряд у формі диска діаметром 20-30 сантиметрів із загнутими краями. Часто також називаються "фризбі" або "фрізбі", через те, що першими на ринку були літаючі диски торгової марки "фризбі" (англ. Frisbee) фірми Wham-O. Зараз літаючі диски виготовляє багато компаній у різних країнах світу.

В різних видах спорту використовуються різні літаючі диски. Диски для дискогольфу зазвичай менші, але товстіші для більшої стабільності та відстані польоту. Диски для диск-догу літають повільніше і зроблені з гнучкішого пластику, щоб витримувати навантаження від зубів та не поранити собаку. Існують також літаючі кільця, які можуть летіти значно далі, ніж літаючі диски. Є також літаючі диски з підсвіткою для гри вночі - вони містять діоди з живленням від батарейок.

Аеродинамічні властивості 

Завдяки загнутим краям літаючий диск при обертанні формує підйомну силу, яка утримує його в повітрі протягом польоту. У якісних дисках вага зосереджена на краях, що робить його політ стабільним і не дозволяє завалюватись вбік.

Історія літаючих диск

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b6/Frisbee-1.jpg/200px-Frisbee-1.jpghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Walter_Frederick_Morrison.jpg/220px-Walter_Frederick_Morrison.jpg

Волтер Фрідерік Моррісон рекламує прототип фризбі

В кінці 1940-х років американці масово марили неопізнаними літаючими об'єктами. Чим і скористався Волтер Фрідерік Моррісон[en]. Спадковий винахідник (його батько — творець автомобільної фари) придумав в 1948 році "літаючу тарілку", яка ззовні нагадувала НЛО (фінансував Воррен Франскайоні). У біографії Моррісона мовиться, що прообразом "фризбі" послужила кругла форма для випічки, з якою винахідник і його дружина грали на пляжі, перекидаючи один одному. Перший зразок Моррісон демонстрував на місцевих ярмарках.

Однак той перший диск був невдалий. Після ряду удосконалень і експериментів диск із пластику, зроблений Моррісоном в 1955 році, став непогано ширяти над землею і перетворився на ходовий товар, а в 1957 за його згодою компанія Wham-O в Сан-Габріелі почала випускати такі диски під торговою маркою "Pluto Platter". В той же час, студенти Єльського університету, у вільний від навчання час, кидали один в одного бляшаними розносами для пирогів фірми Frisbie Pie Company. Назва "фризбі" стала настільки популярною серед студентів, що представники Wham-O перейменували свої диски на Frisbee — кілька букв були навмисно змінені, щоб Frisbie Pie Company не змогла відстояти своє право на фірмове найменування в суді.

Ігри з літаючим диском

Існує багато ігор з літаючим диском. Найпростіша - звичайне кидання диску двома чи більше гравцями із рук в руки так, щоб диск не торкнувся землі. Але є і складніші ігри.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
20 березня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку