Тема: ‘’Харчування’’ (Заклади громадського харчування)

Про матеріал
Урок на тему "Харчування". (Заклади громадського харчування) для 11 класу загальноосвітніх навчальніх закладів (акадиений рівень) до підручника німецької мови Надія Басай, 11 клас. Тип уроку: комбінований.
Перегляд файлу

Відкритий урок німецької мови в 11 класі

Тема: ‘’Харчування’’(Заклади громадського харчування)   

 

Практична мета:        1) Навчити бесіді по темі ‘’Заклади громадського харчування’’

                          2) Повторити граматичний матеріал ‘’Підрядні допускові речення’’ та

                             навчити розпізнавати його та вживати в усній та письмовій мові.

                           3) Практикувати учнів в діалогічному мовленні

                            (Діалог” Im Restaurant“)

                           4) Практикувати учнів в монологічному мовленні по темі

                            ‘’ Харчування’’ (за проектами)

                            5) Контроль навичок розуміння прочитаного тексту

                             ‘’In der Mensa ‘’

Загальноосвітня,         Розширення загальноосвітнього та філологічного кругозору        

розвиваюча,                 учнів,розвиток інтелектуальної, пізнавальної діяльності учнів,

виховна мета:               їх мовних здібностей; розвиток мислення, пам’яті , активності,

                                         самостійності, вміння узагальнювати, робити висновки; знання

                                         суспільства і культури спільноти, мова якої вивчається;

                                         естетичне виховання учнів, виховання поваги до традицій

                                         німецького та українського народів.

 

Тип уроку:                     Урок систематизації знань та вдосконалення навичок.

 

Наочність:                     Підручник, ілюстрації, проектні роботи, роздатковий матеріал,

                                        Граматична таблиця “Підрядні допустові речення”, макети обладнання до   діалогу  “Im Restaurant”.

 

 

 

 

 

                                                 Хід уроку:

  1. Оргмомент. Мотивація.

Das Thema unserer Stunde heißt: „Essen und Trinken”

  1. Ziel: (Цілепокладання)
  • Zum Thema sprechen
  • Grammatik wiederholen
  • Konzessivsätze im Text suchen und bilden.
  • Den Dialog inszenieren
  • Teste zum Text machen
  • Projektarbeiten zu schützen
  1. Мовна зарядка. Бесіда по темі “Essen und Trinken” (Цілереалізація)
  •  Gibt es in Deutschland viele Möglichkeiten essen zu gehen?
  • Wohin kann man essen gehen?
  • Kann man irgendwo speziell Eis essen oder Kaffee mit einem Stück Torte oder Kuchen trinken?
  • Warum gibt es in den meisten Städten viele Biergärten?
  • Wo sind die ersten Biergärten entstanden?
  • Was ist für einen traditionellen bayerischen Biergarten charakteristisch?
  • Was ist ein weiteres Kennzeichen des Biergartens?
  • Wo wurde das erste Mc Donalds Restaurant Deutschlandes eröffnet?
  • Was bat es damals an?
  • Wie viele Mc Donalds – Restaurants gibt es in Deutschland?
  • Gibt es Mc Donalds Restaurants in der Ukraine?
  • Gehst du oft in Mc Donalds – Restaurant?
  • Gefällt dir das Essen dort gut?

 

 

 

 

 

4) Повторення граматичного матеріалу.

  1. Допустові підрядні речення. (Jetzt wiederholen wir die Grammatik)
  • Яку дію виражають допустові підрядні речення?
  • На які запитання відповідають?
  • За допомогою якого сполучника вони вводяться?
  • Де можуть стояти допустові підрядні речення у складнопідрядному реченні?
  1. Розпізнавання допустових підрядних речень.

Lest, bitte, den Text “In der Mensa” und sucht hier die Konzessivsätze.

  1. Bildet Konzessivsätze mit “obwohl”.

       - Ich gehe in die Mensa, obwohl ich keinen Hunger habe.

- Ich bin hungrig, obwohl ich gut gefrühstückt habe.

- Wir nehmen keinen Schirm mit, obwohl es draußen  regnet.

- Es gibt Kartoffelsalat, obwohl ich Koteletten wollte.

- Die Schüler essen Dosengemüse, obwohl frisches viel gesünder ist.

- Susi trinkt viel, obwohl der Saft ihr nicht schmeckt.

 

5) Контроль навичок читання з метою виявлення основної інформації.

      Lest den Text noch einmal und beantwortet die Fragen. Wählt die richtige           Variante.

   Text ”In der Mensa”.

 

 

 

 

 

 

  1. Wo wollen beide Freundinnen zu Mittag essen?
  • In einem Lokal.
  • In der Mensa.
  • Im Wirtshaus.
  1. Wo liegt die Mensa?
  • In der Schule.
  • Im  Stadtpark.
  • In der Mozartstraße.
  1. Wie ist das Wetter draußen?
  • Es regnet.
  • Es ist sonnig.
  • Es ist frostig.
  1. Wie ist das Essen in der Mensa?
  • Es ist teuer.
  • Es schmeckt.
  • Es ist lecker.
  1. Was steht auf der Speisekarte?
  • Kartoffelpüre.
  • Kartoffelsalat.
  • Kartoffelpuffer.
  1. Wo kommt Gemüse auf den Teller her?
  • Aus dem Garten.
  • Aus dem Kühlschrank.
  • Aus dem Tose.
  1. Wohin gehen Freundinnen nach der Mensa?
  • In ein Mc Donalds-Restaurant.
  • In ein Bistro neben der Schule.
  • In das Cafe gegenüber der Schule.
  1. Was essen sie dort?
  • Ein großes Stück Kuchen.
  • Ein Stück Torte.
  • Ein Eis.
  1. Розвиток навичок діалогічного мовлення.

     Інсценування діалогу “У Ресторані”.

 

  1. Розвиток навичок монологічного мовлення.

     Учні розповідають про заклади громадського харчування у Німеччині з опорою на проектні роботи.

  1. Заключний етап уроку. (Рефлексія)
  1. Пояснення д/з. Повторити вивчені ЛО, тему.
  2. Підведення підсумків уроку.
  3. Коментування оцінок.

 

 

 

 

docx
Додано
14 лютого 2022
Переглядів
908
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку