Тема : " Малюнок танцю"

Про матеріал
Розписано яку саме роль відіграє сам малюнок у танці , і проте як балетмейстер показує це на глядача. Розказується проте як розвивається малюнок і також про різноманітність і багатство малюнків та про драматургію малюнків.
Перегляд файлу

Малюнок танцю

 

    Малюнок танцю – це розміщення і переміщення танцюриста по сценічній площадці . Якщо слідкувати за ними не звиртаючи увагу на рухи ,але ще на переміщення по сценічній площадці це і буде малюнок танцю.

    Малюнок як і вся композиція повинна підкорятися основній ідеї хореографічної постановки ,емоційному стані героїв , які проявляються в діях і вчинках при складані малюнків . Балетмейстер повинен використовувати всі можливості  для того щоб досягти найбільшої виразності повністю розкрити образ характер  настрою героїв.

   Малюнок повинен розвиватися логічно бути тісно пов’язаним з хореографічною лексикою . Залежності від завдань танцювального номеру. Балетмейстер може будувати малюнок симетрично і асеметрично . Різноманітні побудови  чинять на глядача певний психологічний вплив ,і завдання балетмейстера досягти щоб малюнок більш повно виразив ідею номера. Наприклад : повільно розвиваючий малюнок, не швидкі рухи, відповідність музики, невидимі малюнки ніг, які нібито пливуть по сцені народжуючи перед глядачами образ лебіток . В хороводі «Берізка» використовуються в основному малюнок , який розкриває образ стрункої як берізка російської дівчини , а також образ природи.

   Різноманітність і багатство малюнків неповино бути самоцілю важливо ,щоб він невідволікав глядача своєю оригінальністю , а своєю виразністю давав можливість розуміти основну ідею постановки її образів розумінню задому балетмейстера.

   Драматургія номера розкривається через композицію танцю , а також через малюнок . Драматургія вимагає , щоб малюнок розвивався від простого до складного.

docx
Додано
13 січня 2021
Переглядів
1963
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку