Тема онлайн уроку: Свято мам

Про матеріал
До підручника Білоскаленко 2 клас. Для онлайн уроку під час дистанційного навчання Анімація, звукові ефекти, музика для розчитування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перевірка ДЗ

Номер слайду 2

Зараз який місяць?В наш час можна росу пити?стр. 133-134 Травнева погода яка?Що називають справжньою музикою?Якими бувають дощі?

Номер слайду 3

«Скрябін»

Номер слайду 4

Найдорожчесловомама

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ще в колисці немовля. Слово «мама» вимовля. Найдорожче в світі слово. Так звучить у рідній мові: Мати, Матінка, Матуся,Мама, Мамонька, Мамуся!Називаю тебе я,Рідна ненечко моя!мама

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

МАМАНе забудьте привітати своїх мам!ДЗ прочитати. Твір Сухомлинського«Материнське щастя»Чому цей твір так названий?

Номер слайду 11

Материнське щастя. Василь Сухомлинський. Гарячого літнього дня вивела гуска своїх маленьких жовтеньких гусенят на прогулянку. Вона, показувала діткам великий світ. Цей світ був зелений і радісний — перед гусенятами простягнувся величезний луг. Гуска навчала діток скубти молоду травичку. Травичка була солодка, сонечко тепле й ласкаве, моріг м’якенький, світ співав багатьма голосами жучків, метеликів, комах. Гусенята були щасливі. Коли це налетіла чорна хмара, на землю впали краплі дощу. А потім посипались чималі, як горобині яєчка, градинки. Гусенята прибігли до мами, вона підняла крила й накрила ними дітей.                                                                                              Під крильми було тепло й затишно, гусенята чули, як нібито звідкись іздалеку долинає гуркіт грому, виття вітру й стукіт градинок. Їм навіть стало весело: за материнськими крилами коїться щось страшне, а вони в теплі й затишку. Потім усе вщухло. Гусенятам захотілось мерщій на зелений луг, але мати не піднімала крил. Гусенята вимогливо запищали: «Випускай нас, мамо». Тихо підняла мати крила. Гусенята вибігли на траву. Вони побачили, що в матері крила зранені, вирвано чимало пір’я. Мати тяжко дихала. Але світ навколо був такий радісний, сонечко сяяло так яскраво й лагідно, жучки, бджоли, джмелі співали так гарно, що гусенятам чомусь і на думку не спало поцікавитись: «Мамо, що з тобою?» І коли одне найменше і найслабше гусеня підійшло до мами й запитало: «Чого в тебе зранені крила?» — вона тихо відповіла: «Все добре, мій синку». Жовтенькі гусенята розсипались по траві. Мати була щаслива.

pptx
Додано
5 травня 2020
Переглядів
666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку