Тема: « Порушення прав у казці»

Про матеріал
Мета: Продовжувати вчити дошкільнят розуміти зміст казок, аналізувати ситуації , які характеризують порушення прав героїв ; продовжувати знайомити дітей з їхніми правами на основі казок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Порушення права на життя: Лісові звірі хотіли з’їсти Колобка(у сучасному житті є багато випадків, коли злочинці позбавляють життя людей, не маючи на це ніякого права)

Номер слайду 3

Порушення права на житло. Рукавичка розірвалась від великої кількості мешканців, які забули про те, що житло має бути зручним і безпечним.(Сьогодні, на жаль, багато людей живуть у перенаселених гуртожитках без належних умов, оскільки не мають можливості придбати власне житло)

Номер слайду 4

Невиконання обов’язку дітей допомагати дорослим. Мишенята Круть і Верть відмовлялися допомагати Півникові випікати пиріжки.(В наш час є багато випадків, коли вже дорослі діти живуть за рахунок батьків і не хочуть працювати, а починяється все з того, що малята лінуються допомагати батькам і навіть прибирати за собою іграшки

Номер слайду 5

Порушення правил поведінки у гостях. Лисичка без дозволу випила молочко з глечика (Якою б голодною не була людина, ніколи не можна брати без дозволу чужі продукти, бо це вже – крадіжка)

Номер слайду 6

1. Невиконання обов’язку слухатися дорослих.2. Порушення прав на житло.3. Порушення права на життя.1. Півник не слухався Котика і порушив правила безпеки життєдіяльності – озвався до лисички. 2. Лисички без дозволу вдерлася через віконечко в чужу хатинку.3. Лисичка вкрала Півника, щоб з’їсти його.(І сьогодні, на жаль, деякі діти нехтують забороною батьків не відкривати двері незнайомцям, які можуть виявитися злочинцями)

Номер слайду 7

Порушення правил гостинності, правил харчування. Лисичка запропонувала Журавлику поїсти кашу з незручного посуду – тарілки. (Гостинний хазяїн дбає про те, щоб гостям у його домі завжди було добре, зручно, приємно, комфортно)

Номер слайду 8

Порушення обов’язку батьків піклуватися про дітей і охороняти їхнє життя. Мама Мишка запрошувала чужих звірів колихати свого синочка, залишаючи їх з ним вдома наодинці. Вона не піклувалася при цьому про безпеку дитини. (Коли батьки наймають няню для дитини, вони мають знати все про людину, якій довіряють найдорожче, що у них є)

Номер слайду 9

До побачення !!!

pptx
Додано
7 грудня 2023
Переглядів
149
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку