Тема проєкту: "Вода - джерело життя на Землі“

Про матеріал
Ключове питання: Чи можемо ми вичерпати запаси прісної води на Землі? Тематичні запитання: 1. Чи потрібна вода для життя людини? 2. Як впливає вода на людський організм? 3. Що необхідно зробити, щоб зберегти водні ресурси? Змістові запитання: 1. Які є властивості води? 2. Чому вода така важлива? 3. Як зберегти водні ресурси Землі?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема проєкту: "Вода - джерело життя на Землі“Підготувала: Вчитель початкових класів. Савчук Людмила Василівна

Номер слайду 2

Ключове питання: Чи можемо ми вичерпати запаси прісної води на Землі?Тематичні запитання:1. Чи потрібна вода для життя людини?2. Як впливає вода на людський організм?3. Що необхідно зробити, щоб зберегти водні ресурси?Змістові запитання:1. Які є властивості води?2. Чому вода така важлива?3. Як зберегти водні ресурси Землі?

Номер слайду 3

Термін виконання проекту: 4-5 тижнів. Навчальні цілі проекту:1. Ознайомити учнів з інформацією про цінність та властивості води на Землі.2. Повідомити про можливості водних ресурсів планети.3. Навчити шукати й використовувати інформацію затемою  проекту.4. Здійснювати екологічне виховання молодших школярів5. Вчити учнів презентувати виконану роботу, аргументувати та доводити свої думки..

Номер слайду 4

Дослідницькі завдання проекту:розширити знання учнів про те, що вода -   джерело життя на планеті;розвивати уявлення про властивості використання водних ресурсів;формувати  прагнення зберігати  та економно використовувати воду.

Номер слайду 5

ВОДНІ РЕСУРСИ ЗЕМЛІ{84816 ABE-F474-4 F4 F-9 D14-5134805 FEB9 A}Властивості водитекучістьрозчинникпружністьнизька теплопровідністьбезбарвністьвідсутність запахів

Номер слайду 6

Дослідницькі завдання груп:«Науковці»Використовуючи теоретичні матеріали теми, вам необхідно:- довести, що життя без води неможливе;-  визначити, які територію на планеті Земля займає вода;- довести, що запаси прісної води обмежені. Форма звітності: підготовка доповіді.

Номер слайду 7

 «Дослідники»:- відшукати інформацію сучасних науковців, щодо властивостей та можливостей води;- провести дослідження, як економно використовувати водні ресурси у повсякденному житті;Форма звітності: підготовка електронної презентації.

Номер слайду 8

«Екологи»Проаналізувавши матеріал теми проекту з різних джерел, виконайте наступні завдання:- з*ясувати шляхи забруднення води та оформити пам*ятку "Бережімо воду!";- скласти павутинку "Джерела забруднення води";- визначити, як впливає якість води на здоров*я людини. Форма звітності: підготовка стінівки "Вода навколо нас"

Номер слайду 9

"Народознавці»Переглянути літературні джерела теми та дібрати:- прислів*я та приказки про воду;- народні вислови про воду;- казки, оповідання, картини, малі фольклорні жанри про водні ресурси нашої планети. Форма звітності: оформлення літературного буклету "про воду у народі"

Номер слайду 10

Дякую за увагу!Ви можете скористатися такими інтернет-ресурсами:http://vidpoviday.com/voda-dzherelo-zhittya-na-zemlihttp://abetkaland.in.ua/prezentatsiya-voda-dzherelo-zhyttya/http://www.ifnmu.edu.ua/images/biblioteka/nashi_resursi/suspilni_vistavki/2017/Voda_dgerelo-gytya.pdf

pptx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
351
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку