ТЕМА. Свято червоного кольору (заняття для старшої групи)

Про матеріал

ТЕМА. Свято червоного кольору (заняття для старшої групи)

Мета:поглибити знання про свято день Святого Валентина, запропонувати дітям доповнити це свято назвою-свято червоного кольору, ознайомити дітей що означає червоний колір, про атрибут свята, розвивати дрібну моторику рук, удосконалювати вміння правильно тримати ножиці, виховувати самостійність,акуратність почуття дружби і любові.

Перегляд файлу

ТЕМА. Свято червоного кольору (заняття для старшої групи)
 

Мета: поглибити знання про свято день Святого Валентина, запропонувати дітям доповнити це свято назвою-свято червоного кольору, ознайомити дітей що означає червоний колір, про  атрибут свята, розвивати дрібну моторику рук, удосконалювати вміння правильно тримати ножиці, виховувати самостійність,акуратність почуття дружби і любові.

Матеріали та обладнання: картон і папір червоного кольору, вузенькі смужки паперу жовтого кольору, паперові шаблони серця білого кольору на кожну дитину, зразок готової валентинки, Вирізане велике серце з червоного картону, ножиці, клей.

Попередня підготовка: бесіда про свята і конкретно про день Святого Валентина, розглядання валентинок.

Словникова робота: Святий Валентин,  валентинка, імператор.

 

Хід заняття:

Вихователь: Діти, а ви любите свята?

В.Д: Так!

Вихователь: А які свята ви знаєте?

Діти: Свято Миколая, Різдво Христове, Новий рік, 8 Березня, Великдень, Зелені Свята, св.Івана.

Вихователь: Молодці, діти! А сьогодні у нас теж свято, хто з вас знає, як воно називається?

В.Д.День святого Валентина

Вихователь: Вірно, діти,коли ми були з вами у молодших групах, то дізналися, що свято-День Святого Валентина - це день дружби   і любові. А сьогодні я хочу вам розповісти більше про життя цього святого, отже, уважно слухайте.

   Валентин жив дуже-дуже давно. В той час правив країною імператор Клавдій. Клавдій хотів мати сильне військо і заборонив чоловікам одружуватися. В той час Валентин був священиком, він дуже любив людей і потаємно закоханих вінчав. Імператор дізнався про це і кинув Валентина у в’язницю. Наглядач в’язниці був доброю людиною і з співчуттям відносився до Валентина. У наглядача була дуже гарна дочка Джулія, але була сліпа. Вона приходила до в’язниці. Валентин її собі дуже сподобав, і став її вчителем. Він навчав Джулію математики, географії, відкрив перед нею світ, якого вона ніколи не бачила. Джулії теж сподобався Валентин. Дівчина запитала чи Бог справді чує щиру, гарячу молитву, чи проявляє своє милосердя до бідних і стражденних, до тих, хто вірить в нього.

«Так»- відповів  Валентин.

Вони впали на коліна, взялися за руки, і почали гаряче молитися, щоб Бог послав Джулії зір. Раптом у тюремну камеру прорвалося світло

«Я бачу» - сказала Джулія. Бог побачив їхню любов, почув їхню щиру молитву і повернув дівчині зір.  Але Валентина стратили .14лютого 269 року. З тих пір, в цей  день, люди дарують валентинки один одному, у вигляді сердечка.

 Вихователь: Діти, а якого кольору сердечко?

В.Д. Червоного.

Вихователь: Вірно, червоного. А давайте ми з вами це свято доповнимо і назвемо його святом червоного кольору. Червоний колір-колір любові, радості, життя, тому давайте ми сьогодні постараємося віддати своїм найдорожчим людям, через ці маленькі сердечка,виготовлені нашими руками, свою любов, радість, пошану.  Діти, у кожного з вас є сімя, друзі. А кого ви найбільше, найбільше любите?

В.Д: Маму

 

Фізкультхвилинка:

Матуся - мама,

Мила моя, (робити пружинку)

Мамо - мамо, (підняти руки вгору)

Я люблю тебе (послати повітряний поцілунок).

 

Вихователь: Діти, зараз ми з вами приступимо до роботи, але я думаю, що ми зробимо так. Спочатку ми подаруємо одне сердечко Богові, який створив світ, людей,нас з вами, і все навколишнє добро, для нашого життя і прикрасимо його червоними квіточками. А які  квіти червоного кольору ви знаєте?

В.Д. Маки, троянди, гвоздики, тюльпани…

Вихователь: А якими квіточками ви б хотіли прикрасити свої сердечка?

В.Д. Розповіді дітей.

Вихователь: правильно, а друге сердечко зготуємо для любої матусі, яка найбільше піклується про вас, і теж прикрасимо квіточками, а третє-для свого друга, якого ви вважаєте найкращим, якому ви можете розказати свої таємниці.

-У мене на столі лежить велике серце, на яке ви викладете свої виготовлені маленькі щирі сердечка і покладемо у духовний куточок-подаруємо Богові.

 У вас на столиках  є шаблони сердечок ви їх накладаєте на червоний картон, обводите олівцем і вирізаєте три сердечка. З червоного кольору паперу вирізаємо смужки, складаємо їх у гармошки і акуратно вирізаємо квіточки.

 Вузенькі жовті смужки складаємо теж у гармошку і вирізаємо маленькі, кругленькі кружечки-серединки для квіточок. Квіточки акуратно наклеюємо на сердечка, і готові наші подаруночки.

- Діти  починають вирізати і прикрашати свої сердечка. (Для фону можна включити ніжну мелодію, або пісню про Бога,маму.)

- Діти  показують свої готові сердечка один одному.

 

Вихователь: Які ж ви всі молодці! Я думаю що вашими подарунками будуть всі задоволені. Бог пошле вам здоров’ячко і візьме під свою опіку, мами ваші ще сильніше будуть вас любити, а друзі - стануть ще вірнішими. (Можна на кожному сердечку написати «Мамі від…(імя дитини) і так само другові»).

Вихователь: Діти, тож яке сьогодні свято? Як ми його ще назвали?

В.Д. День Святого Валентина. Свято червоного кольору.

 

Вихователь: Що ви собі запам’ятали про Святого Валентина з моєї розповіді?

В.Д.Розповіді дітей.

 

Вихователь: Чому це свято ми назвали святом червоного кольору?

В.Д. Тому що червоний колір-колір сердечка, колір любові, радості, життя.

Вихователь: А що роблять в цей день?

В.Д. Зізнаються в коханні і дарують валентинки.

 

Вихователь: Діти покладіть праві ручки на свої груди  і послухайте як стукають ваші сердечка. Наші сердечка  теж червоного кольору, то ж постараймося, щоб в них завжди панувала любов, доброта, радість. Я теж хочу зізнатися в любові! Я дуже сильно вас люблю і хочу подарувати вам радість. (На підносі викладені цукерки у червоних папірчиках (Бабусині казки) у вигляді серця. Пригощаю всіх дітей).

 

docx
Додано
3 квітня 2018
Переглядів
5374
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку