Тематичний день. День ДНК

Про матеріал
План заходів для здобувачів освіти 1-11 класів до тематичного дня "День ДНК" та матеріали для оформлення тематичного стенда
Зміст слайдів
Номер слайду 1

25 квітня Міжнародний день ДНК9-11 класи. Відео квест1. Створити леп бук (розмістити інформацію про відкриття ДНК, структуру ДНК).2. Створити модель молекули ДНК з природних матеріалів.3. Зняти коротеньке відео «Презентація леп буків та моделей молекули ДНК» та розмісти на сторінці ліцею у Фейсбук з поміткою «Міжнародний день ДНК».6-8 класи1. Ознайомлення з інформацією про ДНК: перегляд відео. https://www.youtube.com/watch?v=Iv9t1wm. DE9k2. Цікава наука для дітей. Відео. Що таке ДНК і як вона працює [Stated Clearly]. https://www.youtube.com/watch?v=e20u0y. ANf. VE3. Акція «Намалюй ДНК» та розмісти фото малюнка на сторінці ліцею у Фейсбук з поміткою «Міжнародний день ДНК».1-5класи1. Перегляд мультфільмів: ДНК - Смішарики. ПІН – код. https://www.youtube.com/watch?v=eq0r. Ic8g_T02. Розфарбуй ДНК. (Робота з розмальовками) та розмісти фото розмальовки на сторінці ліцею у Фейсбук з поміткою «Міжнародний день ДНК».

Номер слайду 2

Цікаві факти про ДНК

Номер слайду 3

Будова молекули ДНКАПобудована з 4 цеглинок – нуклеотидів, які поєднуються лише в такій послідовності: А=Т, Г=Ц. Т=Г=Ц

Номер слайду 4

25 квітня Міжнародний день ДНК25 квітня 1953 року в журналі «Nature» вчені Джеймс Уотсон і Френсіс Крік спільно з Морісом Уїлкинсом і Розалінд Франклін опублікували результати дослідження структури молекули ДНК. За встановлення структури ДНК Френсісу Кріку, Джеймсу Уотсону і Морісу Уілкінсу у 1962 році була присуджена Нобелівська премія з фізіології та медицини.

Номер слайду 5

Значення молекули ДНК- Міститься спадкова програма по якій будується наш організм.- Вона забезпечує передачу інформацію від батьків до нащадків.

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
3 березня 2023
Переглядів
403
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку