14 липня о 18:00Вебінар: Школа без дискримінації: таємниці гендерного виховання

Тест "Адміністративна та кримінальна відповідальність"

Про матеріал
Тести допоможуть провести проміжний контроль з засвоєння учнями розділу "Неповнолітні як субєкти цивільних, сімейних, трудових, адміністративних і кримінальних правовідносин".
Перегляд файлу

       Тема.    Адміністративна та кримінальна відповідальність

 

1.Визначте, у якому випадку скоєно злочин:

А) 17- річний слюсар запізнився на роботу без поважних причин, унаслідок чого підприємству завдано великих збитків;

Б) 15-річний водій мопеда перевищив швидкість, унаслідок чого сталася дорожньо-транспортна пригода й загинула людина;

В) 16 – річна дівчина перейшла дорогу на червоне світло світлофора;

Г) 13-річний хлопець свідомо пошкодив дорогу автомашину сусіда.

 

2. Кримінальна відповідальність за скоєння злочину згідно чинного законодавства України настає з:

А) 14 р.;                 Б) 16 р.;             В) 18 р.;                Г) 21 року.                               

 

3.Максимальний строк позбавлення волі для неповнолітнього може становити:

А) 5р.;                 Б) 10р.;                В) 15 р.;                Г) 20 років.

 

4. У разі скоєння адміністративного правопорушення складається :

А) скарга;             Б) догана;              В) протокол;         Г) попередження.

 

5. Приберіть зайве:

А) організатор,           Б) посібник,             В) виконавець,         Г) спостерігач.

 

6. На громадських роботах неповнолітній може працювати не більше:

А ) 1 години;               Б) 2 годин;                В) 3 годин;              Г) 4 годин.

 

7. Особа,яка під час вчинення злочину могла усвідомлювати свої дії – це:

А) злочинець;              Б) осудна;              В) підозрювана;               Г) неосудна.

 

8. Приберіть зайве:

А) матеріальна;               Б) фізична;               В) побутова;             Г) моральна.

 

9. Визначте, яке покарання є кримінальним:

А) громадські роботи;                        Б) попередження;

В) догана;                                           Г) позбавлення водійського права.

 

10. Суб’єктом кримінальної відповідальності може бути:

А) фізична особа;                   

Б) фізична та юридична особа;

В) фізична, юридична особа, держава.

 

11. Адміністративний арешт може тривати до:

А) 15 діб;                            Б) 45 діб;                       В) 72 годин.

 

12. Приберіть зайве:

А) скоєння умисного злочину групою осіб;

Б) скоєння злочину з необережності;

В) скоєння злочину у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння;

Г) скоєння злочину з особливою жорстокістю.

 

Правильні відповіді.

  1. Б, 2- Б,  3- В,  4-В,  5-Г,  6-Б,  7-Б,  8-В,  9-А,  10-А,  11-А,  12-Б.
docx
Додано
6 травня
Переглядів
197
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку