12 серпня о 18:00Вебінар: Краще раз побачити: універсальні інтернет-ресурси для унаочнення навчального матеріалу

Тест.Бернард Шоу.Комедія "Пігмаліон".

Про матеріал
"Різниця між леді й квітникаркою полягає не в тому,як вона поводиться,а як до неї ставляться",-спростуйте або доведіть дане твердження. А допоможе вам у цьому "Тест.Бернард Шоу.Комедія "Пігмаліон"",який дасть змогу оцінити засвоєння і розуміння девятикласниками змісту та проблематики літературного твору.
Перегляд файлу

Тест.Бернард Шоу.Комедія “Пігмаліон”.

 

1.Який із давньогрецьких міфів про чарівну силу кохання надихнув Б.Шоу назвати  свою комедію “Пігмаліон”?

А.”Орфей і Еврідіка”.

Б.”Пігмаліон і Галатея”.

В.””Пан і Сірінга”.

Г.”Аполон і музи”.

 

2.Де відбувається дія твору? А.У Лондоні.

Б.У Берліні.

В.У Парижі.

Г.У Римі.

 

3.З ким порівнює автор професора Хіґінса? А.З божевільним вченим.

Б.Багатим скнарою.

В.Великим непорозумінням.

Г.Непосидючою дитиною.

 

4.Чому вчений взявся за освіту квітникарки? А.Через заклад з Пікерінґом.

Б.Елайза сподобалась учителеві.

В.Його попросив батько дівчини.

Г.Вона обіцяла добре заплатити.

 

5.Що стало першим випробуванням для дівчини?

А.Гра на роялі.

Б.Вивчення алфавіту.

В.Купання.

Г.Правила етикету.

 

6.Як ставився Хіґінс до своєї підопічної? А.Ввічливо та доброзичливо.

Б.Залицявся до Елайзи.

В.Жахливо,як до об'єкта експерименту.

Г.Співчував її сирітству.

 

7.Навіщо містер Дулітл приходив у дім професора?

А.Щоб подякувати за можливість доньки стати справжньою леді.

Б.Хотів роздобути грошей на випивку.

В.Вимагав повернути дівчину додому.

Г.Просив видати Елайзу заміж.

8.Коли і з якої нагоди відбувся перший вихід “в люди” Хіґінсової учениці?

А.Через пів року, на вечері при дворі.

Б.На прийомі у місіс Хіґінс,після 3 місяців навчання.

В.У будинку Пікерінґа на вечірці.через місяць.

Г.Під час маскараду у графському маєтку,після року строгої муштри.

 

9.Чи виправдала сподівання друзів міс Дулітл на прийомі у графа? А.Так,усі були захоплені нею.

Б.Ні,її поведінка була неприйнятною.

В.Все пройшло добре та чоловіки залишилися незадоволеними.

Г.Елайза пішла геть, щойно почалося святкування.

 

10.Хто насправді,за словами дівчини, навчив її манер поведінки? А.Місіс Пірс.

Б.Пікерінґ.

В.Матір Хіґінса.

Г.Її батько.

 

11.Чому головна героїня втекла із дому професора? Виберіть кілька правильних відповідей.

А.Не хотіла залишатися з людиною,яка її не поважає.

Б.Розчарувалась у своїх мріях.

В.Зрозуміла,що була лише іграшкою в руках ученого.

Г.Відчула себе сильною і самодостатньою жінкою.

 

12.Як закінчується комедія “Пігмаліон”? А.Весіллям Елайзи та Хіґінса.

Б.Переїздом дівчини до нареченого Фреді.

В.Відкриттям здібною ученицею власної практики.

Г.Фінал залишається відкритим.

 

Ключ.

1.Б.

2.А.

3.Г.

4.А.

5.В.

6.В.

7.Б.

8.Б.

9.А.

10.Б.

11.А,В,Г.

12.Г.

 

pdf
Додано
11 квітня
Переглядів
743
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку