Тест "Дієслово" 6 клас

Про матеріал
Тестові запитання на 6 слайдах . Дану презентацію мона використовувати для контрольної або підготовчої роботи під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДІЄСЛОВО 1. Правильно утворено форму 3-ї особи множини від інфінітива. А бігти - біжуть. Б свистати - свистають. В хотіти - хотять. Г сідати - сидять. Д губити - гублять

Номер слайду 2

2 Граматичну помилку допущено в рядку. А милуватися чудовим світанком. Б запропонувати вам перелік. В дивуватися з його поведінки. Г стосуватися моїх приятелів. Д наслідувати відомій актрисі

Номер слайду 3

3. Неправильно утворено форму наказового способу дієслова в рядку. А пишемо. Б пишімо. В пиши. Г пишіть. Д хай пише

Номер слайду 4

4. Правильно вжито дієслівну форму в реченніА Чи ти дасиш мені олівець?Б Стань у центрі кімнати. В Парламент ухвале це рішення. Г Давай зустрінемся о шостій. Д Ходімте на вулицю.

Номер слайду 5

5. ВИПИШІТЬ ДІЄСЛОВА ДОКОНАНОГО ВИДУ 1. Ті, що шукають премудрість, знайдуть. 2. Творити лихе, примовчувати добре є зло.3. Славні воїни із казки пригадалися мені.4. То човнами козаки преславні з синього дніпрового лиману у широке море випливали.

Номер слайду 6

6. У якому реченні безособові дієслова вказують на стихійні явища?А Не дрімалося у партизанському загоні - думалося про наступний день. Б Надворі морозило, дув західний колючий вітер. В Роздощилося, щоденно квасить і квасить, а ти мусиш іти. Г Під цим високим зоряним небом думається про все одразу.

pptx
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
1296
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку