Презентація "Міжнародний день рідної мови"

Про матеріал
Презентація знайомить дітей з особливими освітніми потребами з приказками та прислів'ями про рідну мову. Матеріал презентації сприяє поглибленню знань про історію проголошення 21 лютого міжнародним днем рідної мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Свято рідної мови відзначають усім світом. Тому що без мови немає і народу.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

21 лютого 1952 року, під час демонстрації протесту в Дацці, поліція та військові вбили кількох студентів-демонстрантів. Після проголошення незалежності Східного Пакистану (Банґладеш) 1971 року, цей день відзначають в країні як день мучеників. За пропозицією Бангладеш ЮНЕСКО проголосило 21 лютого міжнародним днем рідної мови.

Номер слайду 5

 ЮНЕСКО (англ. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) — Організа́ція Об'є́днаних На́цій з пита́нь осві́ти, нау́ки і культу́ри.  Організації Об'єднаних Націй сприяє ліквідації неписьменності, розвитку національної культури, охороні пам'яток культури.

Номер слайду 6

З 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення. ЮНЕСКО  вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.дякую

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Яку мову ти обираєш ?

Номер слайду 11

. Українська входить до трійки найкрасивіших мов у світі. На мовному конкурсі в Італії її визнали другою за мелодійністю мовою світу (після італійської). На мовному конкурсі, який пройшов у Парижі у 1934 році, українську мову визнано третьою найбільш красивою мовою в світі (після французької та перської) за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія й будова речення.

Номер слайду 12

Яка наша мова?багата лагідна щира рідна чарівна казкова українська

Номер слайду 13

Перша згадка українських слів. У 448 році візантійський історик Пріск Панійський записав українські слова «мед» і «страва».Імперія гунів

Номер слайду 14

Складіть з літер слова в е е с а к лк о р у я и л

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Приказки та прислів’я про мову

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Нас єднає мова

Номер слайду 20

Краща мова єднання - це українська. Синє небо над горою, найчарівніше з усіх. Ти під ним відчуєш волю і дитячий спогад слів. Як побачиш синє море, степ безкрайній в далині,Закохаєшся в дівочість української землі. Краща мова єднання це українська. Нам Україну народила,Краща мова кохання це українська. Сила небес їй дала крила.

Номер слайду 21

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Куряченко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
1940
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку