Тест до теми № 4." Загальне поняття про травму. Механізм травми."

Про матеріал
Цей тест дає змогу швидко оцінити учнів після вивчення даної теми. можна як закріплення пового матеріалу, а можна і для перевірки вивченого.
Перегляд файлу

ТЕМА 4. ЗАГАЛЬНЕ ПОНЯТТЯ ПРО ТРАВМУ. МЕХАНІЗМ ТРАВМИ.

(Вам дали пояснення визначення. Назвіть його.)

1.Раптовий вплив чинників зовнішнього середовища на тканини й органи людського тіла або на організм в цілому, що призводить до анатомо-фізіологічних змін, які супроводжуються місцевою і загальною реакцією організму – це:

2. Збірне поняття, що визначає численні травматичні пошкодження органів або тканин в одного постраждалого – це:

3.  Ізольоване пошкодження в межах одного анатомо-функціонального сегмента (кістки, суглоба) або травма одного органа в будь-якій області тіла – це:

4.  Пошкодження, що виникають в результаті падіння людини з висоти – це:

5. Травма, яка виникає в результаті удару головою об яку-небудь поверхню і часто супроводжується ушкодженням головного мозку – це:

6. Пошкодження, отримане в результаті травмування тільки м’яких покривів голови. При цьому відсутні пошкодження кісток черепа й речовини мозку – це:

7. Пошкодження черепа і головного мозку. При цьому можливе пошкодження м’яких покривів голови – це:

8. Якщо  травма виникає внаслідок удару в грудну клітку або нею об якийсь предмет, при цьому пошкоджуються м’які тканини грудної стінки – це:

9.  Тупий біль в області травми, що посилюється при глибокому вдиху чи кашлі;  вимушена поза постраждалого (нахил тулуба в бік травми ребер або вперед, якщо травмована грудина) – це:

10. Фізичне пошкодження стінок й життєво важливих органів черевної порожнини, розташованої нижче діафрагми – це:

11. Дуже болісна травма, що виникає в результаті сильного ривка чи повороту, коли кістка зсувається з природного положення в суглобі – це:

12.Специфічна політравма з особливими, властивими їй патогенетичними механізмами і клінічним перебігом. Це зумовлено тим, що при впливі на організм людини ударної хвилі уражаються практично всі органи – це:

 

docx
Додав(-ла)
Halina
Додано
28 жовтня 2019
Переглядів
5790
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку