Тест "Перша долікарська допомога потерпілим при нещасних випадках"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати на уроках "Охорона праці" та "Фізика" для закріплення та контролю пройденого матеріалу
Перегляд файлу

Охорона праці

Тестування з теми «Перша долікарська допомога потерпілим при нещасних випадках»

 

1   До якого типу відноситься неглибокі поранення:

  1.                   Артеріальні
  2.                   Капілярні
  3.                   Венозні

 

2 Які медичні заходи використовують для зупинки кровотечі:

  1.                   Бинт
  2.                   Джгут
  3.                   Настойка йоду

 

   3. Вкажіть послідовність дій при наданні першої долікарської допомоги:

1)  вивести потерпілого з оточення, де стався нещасний випадок;

 надати потерпілому найбільш зручне положення; визначити вид травми; визначити загальний стан потерпілого та розпочати    проведення необхідних заходів; одночасно з наданням допомоги необхідно викликати швидку допомогу; повідомити керівників установи.

 2) надати потерпілому найбільш зручного положення; визначити вид травми; розпочати проведення необхідних заходів; вивести потерпілого з оточення, де стався нещасний випадок; необхідно викликати швидку допомогу.

 3) визначити загальний стан потерпілого; вивести потерпілого з оточення, де стався нещасний випадок; розпочати проведення необхідних заходів; повідомити керівників установи; викликати швидку допомогу.

 

4. Вкажіть послідовність дій щодо способу штучного дихання:

1)  покласти потерпілого на спину на горизонтальну  поверхню; відвести голову потерпілого максимально назад; звільнити потерпілого від одягу, розв’язати краватку, розтягнути комір сорочки тощо.

2)  звільнити потерпілого від одягу, розв’язати краватку, розстібнути комір сорочки; покласти потерпілого на спину на горизонтальну поверхню; відвести голову потерпілого максимально назад; пальцями видалити з порожнини рота.

3)  покласти потерпілого на спину на горизонтальну  поверхню; відвести голову потерпілого максимально назад; звільнити потерпілого від одягу, розв’язати краватку, розстібнути комір сорочки; пальцями видалити з порожнини рота кров, слизь тощо

 

5. При зовнішньому масажу серця кількість натискань дорівнює:

1) 40-50 разів на хвилину;

2) 50-60 разів на хвилину;

3) 60 разів на хвилину.

 

 

 

6. Послідовність проведення непрямого масажу серця:

1)  треба знайти розпізнавальну точку (мечевидний  відросток грудини); стати з лівого боку від потерпілого; покласти долоню однієї руки на нижню третину грудини, а поверх – долоню другої руки, ритмічними рухами треба натиснути грудину з частиною 60 разів на хвилину, щоб грудина зміщувалась в глибину на 4-5 см; проводити масаж серця паралельно зі штучним диханням, для чого після 2-3 штучних вдихів роблять 15 стискань               грудної клітки.

2)  стати з лівого боку від потерпілого; покласти долоню однієї руки на нижню третину грудини, а поверх – долоню другої руки, ритмічними рухами треба натиснути грудину з частиною 40 разів на хвилину, щоб грудина зміщувалась в глибину на 2-3 см; проводити масаж серця паралельно зі штучним диханням, для чого після 2-3 штучних вдихів роблять 25 стискань               грудної клітки.

3)  стати з правого боку від потерпілого; покласти долоню однієї руки на нижню третину грудини, а поверх – долоню другої руки, ритмічними рухами треба натиснути грудину з частиною 30 разів на хвилину, щоб грудина зміщувалась в глибину на 3-4 см; проводити масаж серця паралельно зі штучним диханням, для чого після 4-5 штучних вдихів роблять 10 стискань               грудної клітки.

 

7. При штучному диханні кількість вдувань потерпілому дорівнює:

 1) 10-15 разів на хвилину;

 2) 15-20 разів на хвилину;

 3) 20-25 разів на хвилину.

 

8.При переломах ребер на грудну клітину потрібно накласти

1) тугу кругову пов’язку.

2) шину

3) прибинтувати руку до грудної клітини

 

9.  Які місцеві чинники сприяють виникненню відмороження?

1)  підвищена вологість.

2)  обмеження рухів.

3)  тісне взуття.

 

10. Утворення пухирів на шкірі характерне для опіків…

1)  ІІ ступеню.

2)  І ступеню

3)  ІІІ ступеню

doc
Додано
14 грудня 2020
Переглядів
610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку