Тест " Початкові хімічні поняття"

Про матеріал
Тести з однією правильною відповіддю і кількома. Також завдання містять заповнення таблиць
Перегляд файлу

Варіант  - 1

  1. Хімія вивчає

а) предмети та їх взаємодію з навколишнім середовищем

б) матеріали, з яких виготовляють предмети

в) речовини та їх перетворення

г) фізичні тіла, які нас оточують

  1. Суміш – це

А. вуглекислий газ Б. кисень

В. чадний газ  Г. повітря

3. У наведеному переліку вкажіть назви фізичних тіл:

             а) вода;         б) алюміній; 

             в) водень;                                        г) цвях.

4. Серед наведеного хімічного посуду позначте той, що можна використовувати для випарювання.

а) ступка;                                               б)лійка;

в)  мірний циліндр;                                  г)фарфорова чашка.

5. За допомогою магніту можна розділити суміш:

а) тирсу і піску;                                 б) ошурок заліза і піску;  

    в)ошурок міді і сірки ;          г) цукру і води.

6. Для фільтрування необхідні:

а) штатив;                                      б)склянка;         

в) нагрівальний прилад;               г) лійка;

д)Фільтр;                                       е) скляна паличка:

7.  Кухонна сіль і пісок мають неоднакову  розчинність і густину , тому їх можна розділити за допомогою:

а) випарювання:                           б) фільтрування;

в)  магніту,                                    г) перегонки.

8. На смак:

а) можна куштувати всі реактиви;  б) не можна куштувати речовини;

 в) можна куштувати деякі речовини.

9. Охарактеризуйте хімічний елемент і заповніть таблицю: 

Характеристика

Хімічні елементи та їхні властивості

Символ елемента

 

 

 

Назва елемента

 

 

 

Порядковий номер

 

 

 

Відносна атомна маса

 

 

 

Номер періоду

 

 

 

10. Заповніть таблицю:  

Речовина

За стандартних умов

Агрегатний стан

Колір

запах

Лід

 

 

 

Золото

 

 

 

Бензин

 

 

 

Азот

 

 

 

Цукор

 

 

 

 

Варіант – 2

1.Позначте розділ наук, до яких належить хімія.

а)точні;                                             б)гуманітарні;

в)природничі;                                   г)економічні.

2. Суміші — це
а) кисень;                                         б) ґрунт;   

в) граніт;                                          г) натрій хлорид

3. Яке з наведених явищ є фізичним:

а) горіння свічки                            б) притухання яєць

в) скисання молока                 г) випаровування  спирту

4. Серед наведеного хімічного посуду позначте той, що можна використовувати для фільтрування.

а) ступка;                                     б) лійка;

в)  мірний циліндр;                        г)фарфорова чашка.

5. Вкажіть суміш, яку можна розділити за допомогою води:

а) цукор і кухонна сіль;                                        б) ошурки заліза і міді;  

    в)ошурки міді і порошку сірки ;          г) ошурки заліза і цинку.

6. Для характеристики речовини використовують такі ознаки:

а) колір;б) електропровідність;в) форму молекули;г) радіус атома.

7. Вкажіть неоднорідну суміш:

а) вода;                                б) повітря;

      в) розчин цукру;                 г) сметана.

8. Щоб пробірка не перегрілася і не лопнула:

а) Її нагрівають тільки внизу;   б) її нагрівають тільки вгорі;

в) спочатку нагрівають усю пробірку, а потім ту частину де знаходиться речовина.

9. Охарактеризуйте хімічний елемент і заповніть таблицю:

Характеристика

Хімічні елементи та їхні властивості

Символ елемента

 

 

 

Назва елемента

 

 

 

Порядковий номер

 

 

 

Відносна атомна маса

 

 

 

Номер періоду

 

 

 

10 . Заповніть таблицю:

Речовина

За стандартних умов

Агрегатний стан

Колір

запах

Вода

 

 

 

Мідь

 

 

 

Оцтова кислота

 

 

 

Кисень

 

 

 

Кухонна сіль

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додав(-ла)
Дідич Ірина
Додано
29 січня 2023
Переглядів
1859
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку