Тест "Рацціональні дроби, Контрольна Робота, Повторення вивченного матеріалу"

Про матеріал
Річна Контрольна Робота з усіх прохдених тем які тільки вивчалися за весь рік дітьми у цьому начальному році і під час карантині також
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему «Середньовічні школи та університети» підготувала уч. 7 класу КЗ «Устинівське НВО ЗШ 1-3 ст» Нестройна Тетяна Вчитель: Вовненко Ю. А.

Номер слайду 2

План: Вступ. Середньовічні навчальні заклади. Шкільна освіта. Університети. Історія виникнення. Поширення університетської форми на весь світ

Номер слайду 3

Вступ Середньовічну систему освіти запозичено в античності, але її збагатили, пристосували до нових умов. Шкільна освіта будувалася на «семи вільних мистецтвах». Викладання велося латиною, у XIV столітті відбувається перехід на національні мови. Вікові особливості дітей не враховувалися. Читати в школі вчилися за Біблією. Відомості часто були фантастичними. З розвитком міської культури кафедральні школи перетворювалися на університети. Університетські випускники мали право викладання в будь-якій школі. Університет поділявся на факультети. Революцію у викладанні здійснило книгодрукування. До ХІІ століття книги зберігалися переважно у монастирських і кафедральних бібліотеках. Перші публічні бібліотеки відрилися в XV столітті у великих містах.

Номер слайду 4

Основні типи середньовічних навчальних закладів: 1) Церковне:- монастирські, -соборні,-парафіяльні.2)Колегії.3)Медичні школи.4)Університети

Номер слайду 5

Шкільна освіта Шкільна освіта будувалася на так званих «семи вільних мистецтвах» — тривіумі й квадривіумі. Тривіум («три шляхи») був початковим етапом і складався з граматики, риторики та діалектики (логіки). Квадривіум («чотири шляхи») набув поширення з ХІІІ століття і включав арифметику, геометрію, астрономію, музику.

Номер слайду 6

Шкільна освіта. Читати в школі вчилися по Біблії, працях святого Августина, Кодексу Юстиніана. Для перевірки учнівських знань та логічного мислення влаштовували диспути учня з учнем, учня з учителем. Астрономічні, географічні відомості часто були фантастичними (Земля тримається на китах)Викладання велося латиною, і лише в XIV столітті відбувається перехід на національні мови. Віковий ценз був відсутній — вікові особливості дітей не враховувалися. Режим був досить жорстоким, із застосуванням різок. Школярам забороняли голосно розмовляти, співати, гратися, за найменшу провину їх карали.

Номер слайду 7

Шкільна освіта Основою світогляду середньовічної людини була релігія. Тому наукою над науками вважалося богослов'я (теологія). Воно стверджувало божественне походженняпоходження всього, що є у світі. Шкільна освіта Школярі самі добували собі шматок хліба. Вони підробляли, а ще частіше — просили милостиню. Вночі вони співали під вікнами релігійні пісні, аби підняти з ліжка доброчинного бюргера й змусити його поспішно відкупитися від страхітливої мелодії кинутим через вікно шматком ковбаси чи сиру.

Номер слайду 8

Університет. Історія виникнення. Перші університети ніхто не засновував, вони виникають самі по собі. Тому висловлювання на кшталт «Філіп Август заснував в 1200-му році Паризький університет» або «Фрідріх Барбаросса заснував Болонський університет» в корені невірні. Ці школи виникли самі, знайшовши єдину мислиму тоді і дуже зручну форму взаємної присяги (conjuratio), яку стали швидко називати universitas — спільнота рівних між собою людей, взаємно один одному присягнувших, яка володіла тим, що потім буде називатись юридичною особою. Universitas — це не тільки об'єднання магістрів і студентів, будь-яка міська комуна, будь-яка корпорація ремісників була universitas. Згодом, на початку XIII століття, цей термін почали застосовувати виключно до навчальних організацій.

Номер слайду 9

Історія виникнення універстетів Університе́т (нім. Universität, від лат. universitas — «сукупність»[1], universitas magistrorum et scholarium — сукупність, об'єднання тих, хто вчить, і тих, хто навчається[2]) — автономний заклад вищої освіти, тип якого виробився в Європі за середньовіччя. В університеті об'єднується низка факультетів для підготовки фахівців високої кваліфікації з точних, природничих і гуманітарних наук.р. як юридична школа, статус університету з 1158 р.) Оксфорді (1167), Парижі (1215) та в інших містах Італії, Франції та Анг Перші університети в Європі виникли в Болоньї (заснований 1088 лії. Пізніше були засновані університети в Чехії — Карлів (Прага, 1348), Польщі — Ягеллонський (Краків, 1364), Австрії (Відень, 1365), Німеччині (Гейдельберг, 1386), Швеції (Упсала, 1477), Данії (Копенгаген, 1479)

Номер слайду 10

Поширення Поширення університетської форми на світ. Університети поширились по всьому світу — в цьому можна угледіти європейську експансію. Якщо порівнювати з цим інші соціальні та політичні інститути, які експортуються Європою (європейський парламентаризм, свобода слова, доктрина прав людини) і приживаються далеко не скрізь, то тріумфальний хід університетів по світу виглядає більш ніж переконливо. Не існує сьогодні такої країни, де немає свого університету, причому кращі знаходяться найчастіше поза Європою. Тобто університет виявився напрочуд живучою формою, винайденою в велику епоху XII — XIII століть, ймовірно, золотий час для європейської цивілізації. Середньовічну систему освіти

Номер слайду 11

pptx
Додав(-ла)
Князева Ольга
Пов’язані теми
Алгебра, Контрольні роботи
Додано
9 травня 2020
Переглядів
676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку