1.Як називається традиційна різдвяна і ритуальна каша з цілісних зерен пшениці з медом, маком, родзинками і горіхами?
сита
тетеря
кутя
кулага
2) Яке м'ясо використовують в уральських пельменях?
яловичину і свинину
яловичину
яловичину, свинину і баранину
курку
3) Яка страва отримала ім'я знаменитого французького кухаря, власника московського ресторану «Ермітаж».
салат «Крабовий»
буряк з майонезом і часником
салат «Олів'є »
салат «Мімоза»
4) Традиційні солодощі – «Півник» на паличці відомий понад 500 років. До якого типу цукерок відноситься «Півник» на паличці?
Ірис
суфле
льодяник
помадка
5) Слово «пельмені» запозичене з угро-фінських мов. Що воно значить?
свиняче вухо
м'ясна кулька
маленький пиріжок
хлібне вухо
6) Являє собою застиглу масу з м'ясного бульйону, звареного з ніг, хрящів та ін. частин тварини, готується без використання желатину.
вушне
холодець
желе
7) Як готують хрустке печиво «Хворост»?
Запікають у духовці
Сушать на сонці
Смажать в киплячій олії
Відварюють в солоному окропі
8) З чим зазвичай подають холодець?
З кетчупом
З рослинною олією
З соусом бешамель
З гірчицею і хріном
9) З якої крупи готують Гур’євську кашу?
з пшона
з гречки
з манки
з вівса
10) Назвіть країну - батьківщину кетчупу
Мексика
Угорщина
Болгарія
США
11) Яка країна відома своїм шоколадом?
Росія
Італія
Швейцарія
Китай
12) Як в побуті називають картоплю, зварену в шкірці?
В штанах
В мундирі
У шапці
У сорочці
13) Знаменитий салат «Олів'є» носить назву в меню європейських ресторанах
Московський салат
Російський салат
Столичний салат
Європейський салат
14) Тістечко з яким «овочевим» назвою є?
капуста
редиска
картопля
морквина
Відповіді
1. кутя
2. яловичину, свинину і баранину
3. салат «Олів'є »
4. льодяник
5. Хлібне вухо
6. холодець
7. смажать в киплячій олії
8. з гірчицею і хріном
9. з манки
10. Мексика
11. Швейцарія
12. в мундирі
13. Російський салат
14. картопля