Тест "Виробництво машин та устаткування"

Про матеріал

Тест-презентація використовується як контроль засвоєного учнями матеріалу з теми 4 "Виробництво машин та устаткування" на останьому уроці. Тести містять завдання з вибором однієї правильної відповіді та на встановлення відповідності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тести 9 клас Господарство. Загальна характеристика

Номер слайду 2

1. Визначте,як називають групу подібних за технологією виробництва і призначенням їх продукції підприємств, професійного складу кадрів та умов праці:а) промисловість; б) галузь; в) господарство; г)інфраструктура.2. Визначте тип економічної системи господарювання, що будується на приватній власності, ринковому ціноутворенні, конкуренції та свободі вибору:а) традиційна; б) адміністративно - командна;в) мішана; г) ринкова.

Номер слайду 3

3. Оберіть, що відносять до галузей виробничої сфери:а) охорона здоров’я; б) культура і мистецтво;в) промисловість; г) освіта і наука.4. Визначте ознаки інтенсивного шляху розвитку економіки:а) застосування нових технологій;б) будівництво нових підприємств;в) краща організація виробництва;г) розширення посівних площд) збільшення поголів’я худоби;е) залучення кваліфікованих кадрів.

Номер слайду 4

5. Виберіть галузі групи “Б” а) Машинобудування б) Легка промисловість в) Лісове господарство г) Металургія д) Харчова промисловість6. Назвіть галузі господарства за ступенем використання сировини та палива.

Номер слайду 5

7. Встановіть відповідність між формами організації виробництва та іх змістома)Кооперуванняб) Комбінуванняв) Диверсифікаціяг) Конверсія1. Сворення нового на існуючий основі2. Зосередження виробництва на певній території3. Економічні зв’язки4. Розширення асортименту продукції та ринків збуту5. Поєднання різних виробництв на одному підприємстві.

Номер слайду 6

8. Установіть відповідність між чинниками розміщення підприємств і галузями промисловості, для яких вони мають вирішальне знасення:а) сировиннийб) Енергетичнийв) Споживчийг) Науковий1. Кольорова металургія2. Машинобудування3. Кондитерська4. Швейна5. Чорна металургія.

pptx
Додано
14 квітня 2018
Переглядів
3145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку