1. До травної стстеми входять органи
а) печінкаб) пряма кишка
в) пвідшлункова залозаг) ротова порожнина
д) шлуноке) стравохід
є) товстий кишечникж) тонкий кишечник
2. Функції слини
а) подріблення їжіб) зволоження їжі
в) розчеплення вуглеводівг) розчеплення органічних речовин д) знезараження їжі
3. До складу шлункового соку входять
а) фермент лізоцимб) хлоридна кислота
в) фермент муцинг) фермент ренін
д) фермент пепсине) фермент амілаза
4. Процеси, що відбуваютьсчя у тонкому кишечнику
а) надходження соку підшлунковоїб) завершення процесу розчеплення залозиречовин
в) нажходження жовчі із печінкиг) всмоктування продуктів розчеплення
д) розчеплення емульгованих жирів
5. Вуглеводи у тонкому кишечнику розчеплюють ферменти
а) трепсин і хемотрепсинб) ліпаза
в) амілаза, мальтаза
6. У товстому кишечнику відбувається
г) лактаза, с ахаразав
а) всимоктування речовин,які організмб) формування кишкової мікрофлори іще може використати
в) всмоктування водиг) розчеплення вуглеводів і жирів
1. б г д е є ж (2 балів) 2. б в г д (2 балів) 3. б г д (2 балів) 4. б г (2 балів)
5. в г (2 балів) 6. а б в (2 балів)