08.12 Раціональне харчування

Додано: 7 грудня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
Тест виконано: 281 раз
12 запитань
Запитання 1

Функції поживних речовин:

варіанти відповідей

 збереження тепла, амортизаційна, захист внутрішніх органів

 енергетична, захисна, відновлювальна

 перенесення кисню і вуглекислого газу

Запитання 2

Яка функція НЕ належить вуглеводам?

варіанти відповідей

найкраще джерело енергії

  

«транспортують» поживні речовини

діють як ферменти

Запитання 3

Яка функція НЕ належить жирам?

варіанти відповідей

 найбагатше джерело енергії для організму

  захищають організм від інфекцій

захищають внутрішні органи від переохолодження і травмування

  необхідні для засвоєння багатьох вітамінів

Запитання 4

Продукти з групи зернових багаті на...

варіанти відповідей

вітаміни А, С та харчові волокна

білки, кальцій, фосфор, вітамін А

вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

білки, жири та вітаміни

Запитання 5

Фрукти та овочі містять...

варіанти відповідей

вітаміни А, С та харчові волокна

вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки 

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи

жири та білки

Запитання 6

Молочні продукти багаті на...

варіанти відповідей

вітаміни А, С та харчові волокна

білки, кальцій, фосфор, вітамін А 

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

мікроелементи, клітковину

Запитання 7

Збалансоване харчування-це:харчування,під час якого...

варіанти відповідей

людина відчуває себе ситою і жвавою, в хорошому настрої

задовольняється добова потреба організму в енергії, а також підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамінів

досягається певне співвідношення білків, жирів і вуглеводів, яке визначають за формулою 1:1:3

Запитання 8

Функції поживних речовин:

варіанти відповідей

енергетична

відновлювана

захисна

прискорювальна

Запитання 9

Оберіть правильне твердження:

варіанти відповідей

білкові молекули складаються з трьох елементів: вуглицю, кисню, азоту

амінокислоти які організм виробляє сам, називають незамінними

амінокислоти які організм виробляє сам,називають замінними

Запитання 10

Раціональне харчування базується на трьох принципах:

варіанти відповідей

помірність, одноманітність, збалансованість

помірність, різноманітність, збалансованість

калорійність,різноманітність, збалансованість 

помірність, різноманітність, незбалансованість

Запитання 11

Є джерелом енергії для тіла. Їх поділяють на незасвоювані й засвоювані. Перші відомі як «корисні». Це клітковина та рослинні волокна. У великій кількості вони містяться в овочах, зелені, фруктах і ягодах, бобових, крупах (гречана, вівсяна, перлова, ячмінна), хлібі з висівками та виробах із борошна грубого помолу.

варіанти відповідей

Вуглеводи

Вітаміни

Жири

Білки

Запитання 12

5. Скільки води повинна випивати людина за добу?

варіанти відповідей

за бажанням

1,5 - 2 літри

1 літр

залежить від ваги тіла (0.03 грам на 1 кг тіла)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест