21.10.22.Урок №7 виробничого навчання .Технологія приготування рибної котлетної маси і напівфабрикатів з неї: котлети, биточки, тюфтельки. Освоєння прийомів панірування напівфабрикатів: у борошні, хлібній паніровці.

Додано: 17 жовтня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 17 разів
10 запитань
Запитання 1

До складу котлетної маси риби  входить

варіанти відповідей

м'якоть риби, пшеничний хліб, вода або молоко, сіль і перець

м'якоть риби, пшеничний хліб, вода або молоко, сіль і перець, яйця

м'якоть риби, пшеничний хліб, вода або молоко, сіль і перець,картопля

шкіра риби, пшеничний хліб, вода або молоко, сіль і перець

Запитання 2

В котлетну масу риби додають

варіанти відповідей

Чорний черствий хліб без скоринки замочують у молоці або воді. 

 Білий черствий хліб без скоринки замочують у яйцях

 Білий черствий хліб зі скоринкою замочують у молоці або воді.

 Білий черствий хліб без скоринки замочують у молоці або воді.

Запитання 3

Чому для приготування котлетної маси риби хліб беруть дво- або триденної випічки з пшеничного борошна 1або вищого сорту.

варіанти відповідей

Хліб погано адсорбує воду, завдяки чому вироби володіють пористою структурою і соковитою консистенцію.

вироби будуть глевкими

Він добре адсорбує воду, завдяки чому вироби володіють пористою структурою і соковитою консистенцію.

структура котлетної маси липка

Запитання 4

У котлетну масу з нежирної риби

варіанти відповідей

рекомендують додавати жир яловичий, свинячий, риб'ячий або вершкове масло (50-100 г на 1 кг м'якоті). 

рекомендують додавати вершки, або вершкове масло (50-100 г на 1 кг м'якоті).

рекомендують додавати жирну рибу (50-100 г на 1 кг м'якоті).

рекомендують додавати жирну свинину (50-100 г на 1 кг м'якоті).

Запитання 5

Для зменшення в'язкості котлетної маси в неї додають

варіанти відповідей

густу манну кашу

пропущену крізь м'ясорубку цибулю (1/3 норми). 

пропущену крізь м'ясорубку охолоджену варену рибу (1/3 норми). 

посічену цибулю-порей та селеру (1/3 норми). 

Запитання 6

Вироби овальної форми з одним загостреним кінцем довжиною 11-12 см. шириною 3 см. товщиною – 1.7 см

варіанти відповідей

рулет

тюфтельки

биточки

котлети

Запитання 7

Вироби приплюснуто-круглої форми, діаметром б см. товщиною 2 см

варіанти відповідей

котлети

тюфтельки

тільне

биточки

Запитання 8

Вироби кулеподібної форми. масою 12-15 г, до складу маси йде 100г хліба та пасерована цибуля

варіанти відповідей

тільне

січеники

тюфтельки

биточки

Запитання 9

Вироби з котлетної рибної маси панірують в борошні

варіанти відповідей

котлети

зрази

тюфтельки

биточки

Запитання 10

Котлетна маса рідкувата. Ваші дії

варіанти відповідей

додати хліба

додати чистого філе

додати сухої манної крупи

додати густу вівсяну кашу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест