Амінокислоти.Білки. Вуглеводи. Контрольна робота

Додано: 13 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Амінокислоти.Білки
Тест виконано: 236 разів
21 запитання
Запитання 1

Амінокислоти- це органічні речовини, які мають такі функціональні групи

варіанти відповідей

-NH2 та - COOH

-NH2 та - COH

- NO2 та -OH

NH3 та -COOH

Запитання 2

За складом білки поділяються на

варіанти відповідей

протеїни

продуктали

протеїди

пропаноли

Запитання 3

Укажіть фізичні властивості амінокислот:

варіанти відповідей

1. розчинні у воді

2. нерозчинні у воді

3. рідини

4. кристалічні речовини

5. мають солодкий або гіркий смак

6. отруйні

Запитання 4

Укажіть чинники, що можуть викликати денатурацію білка

варіанти відповідей

висока температура

вода

розчин солі

кислота

амінокислоти

Запитання 5

Знайдіть правильне твердження: білки складаються

варіанти відповідей

з моносахаридів

з амінокислот

з нуклеотидів

з ліпідів

Запитання 6

Що є продуктом гідролізу білка?

варіанти відповідей

глюкоза та фруктоза

амінокислоти

гліцерин та жирні кислоти

глюкоза

Запитання 7

Хімічний зв’язок, що з’єднує

залишки амінокислот у молекулі білка,

називають -

варіанти відповідей

ковалентним

водневим

пептидним

йонним

Запитання 8

До моносахаридів відноситься

варіанти відповідей

глюкоза

лактоза

глікоген

Запитання 9

Яка з вказаних речовин відноситься до вуглеводів? 

варіанти відповідей

цукор

сіль

оцет

желатин

Запитання 10

Обчислити масу глюкози кількістю речовини 2 моль.

варіанти відповідей


360 г

36 г

3,6 г

0,36 г

Запитання 11

Знайди зайву речовину

варіанти відповідей

глюкоза

крохмаль

гліцерин

цукор

Запитання 12

Для приготування 200 г 10% розчину глюкози потрібно взяти :

варіанти відповідей

180 г води і 20 г глюкози 

20 г води і 180 г глюкози

190 г води і 10 г глюкози

160 г води і 40 г глюкози

Запитання 13

Сахарози найбільше в таких продуктах



варіанти відповідей


Виноград

Цукрова тростина

Кукурудза

Цукровий буряк

Запитання 14

Вкажіть назву процесу руйнування структур білка:

варіанти відповідей


розклад

денатурація

гідроліз


приєднання

Запитання 15

Назвіть структуру білка, коли амінокислоти з′єднанні один з одним за допомогою пептидних звязків у поліпептидний ланцюг:

варіанти відповідей

Первинна

Вторинна

Третинна

Четвертинна

Запитання 16

Білкові молекули утворюють глобулу, це структура:

варіанти відповідей

первинна

вторинна

третинна

четвертинна

Запитання 17

вуглекислий газ + вода = вуглеводи + кисень - це схема ?



варіанти відповідей

гідролізу

фотосинтезу

горіння

окиснення

Запитання 18

Моносахаридом є:

варіанти відповідей

лактоза

рибоза

целюлоза

Запитання 19

Целюлоза - це природний ...



варіанти відповідей

олігосахарид

полісахарид


 моносахарид

дисахарид

Запитання 20

унаслідок спиртового бродіння глюкози утворилось 112л карбон(IV)оксиду.Обчисліть масу глюкози(г), що прореагувала.

варіанти відповідей

220 г

180 г

450 г

900 г

Запитання 21

які вуглеводи розчиняються у воді?



варіанти відповідей

крохмаль

глюкоза

целюлоза

сахароза

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест