До складу молекули білка входять залишки:
Укажіть характеристики білків:
Третинна структура білка - це:
Явище руйнування вторинної, третинної та четвертинної структур білкової молекули називається:
Внаслідок якого процесу білки розкладаються на вихідні альфа-амінокислоти?
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:
Скільки молекул води виділиться при утворенні тетрапептиду:
Формування спіралі за рахунок утворення водневих зв’язків – це структура білка:
Пептидні зв’язки утворюються при взаємодії амінокислот з:
Білки, які виконують роль каталізаторів в організмах, називають
Вкажіть найпростішу амінокислоту
Позначте, дія яких факторів призводить до денатурації (руйнування) білка
Визначіть значення відносної молекулярної маси амінооцтової кислоти
Амінокислоти містять такі функціональні групи
Які властивості характерні для амінокислот?
Незамінні амінокислоти - це амінокислоти, які
Утворення молекули білка - це реакція
Оберіть твердження, що характеризують амінокислоти:
1. Молекули амінокислот містять карбоксильну і аміногрупу;
2. Проявляють тільки кислотні властивості;
3. 2-амінопропанова кислота - це гліцин;
4. Здатні взаємодіяти одна з одною та утворювати певний вид зв′язку;
5. 8 амінокислот входять до складу білка.
Молекула якої амінокислоти містить чотири атоми Карбону?
Виберіть із зображень формулу α-амінобутанової кислоти
Амінокислоти зазвичай:
Пептидний зв'язок має вигляд:
Масова частка Нітрогену в гліцині складає ( у %)
Який білок підтримує рівень глюкози в крові і виконує гормональну функцію:
Властивості білків залежать від того:
Якісною реакцією на пептидний зв'язок є:
Біуретова реакція - це:
Ксантопротеїнова реакція - це:
Четвертинна структура білка-це:
Поліпептидний ланцюг із чіткою послідовністю амінокислотних залишків, які поєднані пептидним зв'язком це структура
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома