Амортизація основних засобів, їх сутність і методи

Додано: 1 лютого 2021
Предмет: Економіка, 11 клас
Тест виконано: 250 разів
6 запитань
Запитання 1

Що таке амортизація? 

варіанти відповідей

систематичний розподіл вартості, яка амортизується, необоротних активів протягом строку їх корисного використання (експлуатації).

Спосіб перевірки наявності майнових і фінансових цінностей шляхом звірення облікових і фактичних даних. Проводиться спеціально призначуваною комісією, що складає потім акт інвентаризації.

Спосіб угруповання витрат і визначення собівартості продукції по статтях витрат.

Показник економічної ефективності виробництва , що характеризує співвідношення доходу (прибутку ) і витрат за визначений період часу.

Запитання 2

Ліквідаційна вартість - це...

варіанти відповідей

сума коштів або вартістю інших активів, яку підприємство очікує отримати від реалізації (ліквідації) необоротних активів після закінчення строку їх корисного використання, за вирахуванням витрат, пов’язаних з продажем 

Показник економічної ефективності виробництва , що характеризує співвідношення доходу (прибутку ) і витрат за визначений період часу.

Сума оплати праці за одиницю роботи. Установлюється відповідно до розробок по методиках Міністерства праці і соціального розвитку РФ і галузевими стандартами.

Іменний цінний папір, що засвідчує право особи , на ім'я якого вона виписана, одержати в банку визначену суму при выполненни зазначених в акредитиві умов

Запитання 3

Строк корисного використання 

варіанти відповідей

Це очікуваний період часу, протягом якого необоротні активи будуть використовуватися підприємством або з їх використанням буде виготовлено (виконано) очікуваний підприємством обсяг продукції (робіт, послуг).

Система диференціації оплати праці в залежності від складності виконуваних робіт і кваліфікації працівників.У РФ уведена як обов'язкова для установ , що знаходяться на бюджетному фінансуванні.

Установлена банком сума коштів , що може знаходитися в касі підприємства. Понад ліміт у касі можуть знаходитися кошти на виплату заробітної плати протягом трьох днів із дня одержання їх у банку.

Документ, що фіксує робочий час кожного працівника за місяць

Запитання 4

Амортизацію припиняють нараховувати 

варіанти відповідей

з місяця, наступного за місяцем вибуття об’єкта ОЗ 

з місяця вибуття об’єкта ОЗ 

з 2 місяця вибуття об’єкта ОЗ 

взагалі не припиняють

Запитання 5

Скільки методів нарахування амортизації?

варіанти відповідей

3

5

6

7

Запитання 6

Чи може підприємство встановити один метод амортизації для всіх ОЗ?

варіанти відповідей

Так

Ні

Можливо

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест