Бариста

Додано: 30 листопада 2023
Предмет: Громадянська освіта, 11 клас
19 запитань
Запитання 1

В якій країні була започаткована професія Бариста?

варіанти відповідей

Турція

ОАЕ

Італія

Нідерланди

Запитання 2

Де була створена перша кавомашина, за допомогою якої можна було зробити еспресо?

варіанти відповідей

Франція

Швеція

Турція

Італія

Нідерланди

Запитання 3

Визначте правильний порядок перошочергових дій на початку зміни баристи

варіанти відповідей

Включення кавомашини, Миття груп, Налаштування помолу, Перша чашка гостю

Включення кавомашини, Миття груп, Налаштування помолу, Перша чашка

Включення кавомашини, Налаштування помолу, Перша чашка гостю

Включення кавомашини, Налаштування помолу, Перша чашка

Запитання 4

Екстракція-це...

варіанти відповідей

процес змішування кави з молоком

процес взбивання молока

процес малювання за допомогою лате арт пену

процес, під час якого з мелених кавових зерен витягуються речовини, що впливають на кінцевий смак і аромат.

Запитання 5

Кава-це...

варіанти відповідей

безалкогольний напій, що готується з обсмажених та необсмажених зерен кавового дерева та гарячої води

безалкогольний напій, що готується з обсмажених та змелених зерен кавового дерева та гарячої води

алкогольний напій, що готується з обсмажених та змелених зерен кавового дерева та гарячої води

алкогольний напій, що готується з обсмажених та необсмажених зерен кавового дерева та гарячої води

Запитання 6

75% світового ринку комерційного продажу кави займає ?

варіанти відповідей

Ліберика

Робуста

Арабіка

Ексцельса

Запитання 7

Часто світле обсмаження використовують для такого виду приготування кави...

варіанти відповідей

еспресо

кемекс

пуровер

аеропрес

Запитання 8

Еспресо має обʼєм...

варіанти відповідей

25-30мл

15-20мл

25-40мл

40-60мл

Запитання 9

Екстракція виварювання еспресо 15секунд, яку на виході отримаємо каву?

варіанти відповідей

сбалансоване

пере-екстраговане

недо-екстраговане

гірке

Запитання 10

Яка з ознака пере екстрагованого еспресо

варіанти відповідей

обʼєм 25-30мл

еластичні крема

карамельний колір крема

біла пляма на кремах

Запитання 11

Більш щільне зерно у якого методу обробки?

варіанти відповідей

мита

натуральна

Запитання 12

Процес зʼєднання кави і молока називається...

варіанти відповідей

Сигерія

Симетрія

Сихергія

Синергія

Запитання 13

Основні компоненти молока:

варіанти відповідей

Вода

Мінеральні речовини

Білки

Жири

Вуглеводи

Лактоза

Запитання 14

Еластичність молока при взбиванні залежить від кількості:

варіанти відповідей

Жирів

Вуглеводів

Білків

Води

Запитання 15

Рослинне молоко - це молоко?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 16

Процес взбивання молока називається...

варіанти відповідей

Емульгація

Емульсипація

Емурація

Екструбація

Запитання 17

Кінцева температура молока при емульгації становить...

варіанти відповідей

55-60 градусів

60-65 градусів

60-75 градусів

40-50 градусів

Запитання 18

яка причина того,що молоко після взбивання рихле та неоднорідне?

варіанти відповідей

недогріли

перегріли

скисло

Запитання 19

які способи є лате арту?

варіанти відповідей

етчінг

пітчінг

викладання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест