«Безопарний спосіб приготування тіста в тістомісильних машинах, визначення готовності тіста»

Додано: 30 березня 2021
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 160 разів
6 запитань
Запитання 1

Яка сировина використовується для приготування дріжджового тіста безопарним способом?

варіанти відповідей

Вода, дріжджовий розчин, розчин солі та цукру, борошно, яйця, маргарин

Вся сировина, передбачена рецептурою

Запитання 2

У скільки прийомів замішують безопарне тісто?

варіанти відповідей

один

два

три

Запитання 3

Як визначити готовність безопарного тіста?

варіанти відповідей

Збільшується об'єм в 2,5 рази ,пружністю, розпушеністю, спиртовим запахом

Збільшення об'єму в 1,5 рази, при натисканні пальцем виїмка швидко вирівнюється

Запитання 4

Що уповільнює дозрівання тіста?

варіанти відповідей

Зниження температури, зменшення кількості дріжджів або низька їх якість, велика кількість цукру, жиру, солі

Обминка під час дозрівання

Формування тіста

Запитання 5

Переваги дріжджового тіста, приготованого безопарним способом:

варіанти відповідей

Зменшується час приготування, потреба в обладнанні і площі

Більш економічний порівняно з опарним, має коротший технологічний цикл

Запитання 6

Недоліки дріжджового тіста, приготованого безопарним способом:

варіанти відповідей

Збільшується розхід дріжджів порівняно з опарним способом

Нижча якість виробів, мале накопичення ароматичних речовин

Зменшується розхід дріжджів порівняно з опарним способом

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест