Опарний спосіб приготування тіста, визначення готовності опари та тіста

Додано: 7 квітня 2021
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 220 разів
7 запитань
Запитання 1

Яка сировина використовується при приготуванні опари?

варіанти відповідей

Борошно, дріжджі, цукор, вода або молоко

Борошно, дріжджі, цукор, сіль, жир ,вода або молоко

Запитання 2

У скільки прийомів замішується опарне тісто?

варіанти відповідей

Один

Два

Три

Запитання 3

Як визначити готовність опари?

варіанти відповідей

Активне бродіння, з'являються бульбашки на поверхні, поверхня стає опуклою

Бродіння сповільнюється, бульбашки зменшуються, поверхня стає зморшкуватою, при легкому натисканні осідає

Запитання 4

Як визначити готовність тіста?

варіанти відповідей

Тісто збільшується в об'ємі в 2,5 рази, поверхня опукла, еластична, не липне до рук

По закінченні визначеного часу бродіння

При натисканні пальцем ямка швидко відновлюється

Запитання 5

Переваги дріжджового тіста, приготованого опарним способом:

варіанти відповідей

накопичення ароматичних і смакових речовин

менша кількість дріжджів порівняно з іншими способами

більша кількість технологічних операцій

спосіб більш тривалий по часу

Запитання 6

Недоліки при порушенні процесу приготування тіста опарним способом

варіанти відповідей

тісто погано підходить, має солодкий, солоний або кислий смак

тісто завітрилось

тісто має великий об'єм, опуклу поверхню, спиртовий запах

Запитання 7

Способи виправлення недоліків приготування опарного тіста:

варіанти відповідей

підігріти або охолодити тісто до потрібної температури

вирівняти кількість солі ,цукру або кислоти шляхом замісу ще одного тіста

змочити тісто водою при утворені сухої шкірочки на поверхні та накрити

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест