Білки

Додано: 1 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 99 разів
10 запитань
Запитання 1

Нітрогеновмісна органічна сполука

варіанти відповідей

глюкоза

нуклеїнова кислота

крохмаль

етанова кислота

Запитання 2

Молекулярна маса натрієвої солі аміноетанової кислоти

варіанти відповідей

74

97

103

110

Запитання 3

При взаємодії білка з концентрованою нітратною кислотою з'являється

варіанти відповідей

фіолетове забарвлення

жовте забарвлення

темно-синє забарвлення

червоне забарвлення

Запитання 4

Під час приготування яєчні процес

варіанти відповідей

гідроліз білку

естеріфікація

денатурація

гідрування

Запитання 5

Група атомів -СО-NH- називається

варіанти відповідей

карбоксильною

пептидною

гідроксильною

аміногрупою

Запитання 6

Укажіть правильне твердження

варіанти відповідей

денатурація білка відбувається лише під час нагрівання

у природі білки розкладаються під дією мікроорганізмів

під час гниття білків виділяється гідрогенхлорид і аміноетанова кислота

білки утворюються під час сполучення карбонових кислот

Запитання 7

З якою речовиною НЕ взаємоліє аміноетанова кислота?

варіанти відповідей

NaOH

HBr

HCl

KCl

Запитання 8

Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки

варіанти відповідей

м'ясо, риба, бобові рослини

риба, буряк, морква

яблука, горіхи, апельсини

картопля, мука, риба

Запитання 9

Обчисліть масу розчину солі(масова частка солі в розчині 20%), що утвориться унаслідок повної нейтралізації 0,75 моль аміноетанової кислоти натрій гідроксидом.

варіанти відповідей

145,5 г

726,5 г

72,75 г

363,75 г

Запитання 10

Обчислити масову частку Карбону в молекулі аміноетанової кислоти

варіанти відповідей

32%

0,43

18%

0, 28

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест