Білки

Додано: 10 листопада 2022
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 502 рази
15 запитань
Запитання 1

Позначте первинну структуру білка

варіанти відповідей
Запитання 2

 ... - це високомолекулярні біополімерні органічні сполуки, мономерами яких є амінокислоти.

варіанти відповідей


  Білки

 

Ліпіди

  Вуглеводи

Нуклеїнові кислоти  

Запитання 3

Необоротний процес руйнування первинної структури білка

варіанти відповідей

денатурація

  

  

ренатурація

деструкція

Запитання 4

Яку просторову структуру білка зображено?

варіанти відповідей

Первинну

 

  

  

 Вторинну

Третинну

Четвертинну

Запитання 5

Що тут неправда про функції білків?

варіанти відповідей

 Забезпечують скорочення м’язів

  

  

Відкладаються в організмі прозапас для теплоізоляції

 Є каталізаторами біохімічних реакцій


 Беруть участь в утворенні скелета, зв’язок, шкіри, пір’я, шерсті та інших похідних епідермісу

Запитання 6

Складні білки називаються:

варіанти відповідей

Протеїди

 

 

  

 Протеони

 Протеїни

Мономери

Запитання 7

Вкажіть, скільки амінокислот входять до складу білків:

варіанти відповідей

20

24

22

26

Запитання 8

Вкажіть, яким зв’язком сполучені між собою амінокислоти у білках:

варіанти відповідей

Йонним

Ковалентним

Пептидним

Водневим

Запитання 9

Вкажіть, що являє собою первинна структура білка:

варіанти відповідей

Глобула

Ланцюг амінокислот

Суперспіраль

Спіраль

Запитання 10

Вкажіть, що являє собою третинна структура білка:

варіанти відповідей

Спіраль

Глобула

Скупчення кількох глобул

Ланцюг амінокислот

Запитання 11

Вкажіть, яким зв’язком сполучені амінокислоти у третинній структурі:

варіанти відповідей

Йонним

Водневим

Пептидним

Металічним

Запитання 12

Білками називають

варіанти відповідей

речовини, що входять до складу живої природи та беруть участь у перетвореннях речовин, енергії та інформації

складні високомолекулярні органічні сполуки, мономерами яких є амінокислоти.

складні високомолекулярні біополімери, побудовані з нуклеотидів.

процес руйнування первинної структури білка, який є необоротним.

Запитання 13

Білки класифікують за складом на ...

варіанти відповідей

комплексні і прості;

первинні і вторинні;

прості і складні;

пластичні і інформаційні.

Запитання 14

Які фактори викликають порушення природної труктури білка?

варіанти відповідей

нагрівання;

дія сильних основ і кислот, концентровані солі, важкі метали;

опромінення;

органічні розчинники;

усі перелічені.

Запитання 15

Які існують рівні структурної організації білка?

варіанти відповідей

первинна, вторинна;

первинна, вторинна, третинна;

первинна, вторинна, третинна, четвертинна;

вторинна, третинна.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест