Білки – поліпептиди, які складаються із фрагментів молекул:
До складу молекули білка входять залишки:
Укажіть характеристики білків:
Первинна структура білка – це:
Білки в організмах не виконують функції (кілька відповідей):
Укажіть білки, що є гормонами:
Явище руйнування вторинної, третинної та четвертинної структур білкової молекули називається:
Внаслідок якого процесу білки розкладаються на вихідні альфа-амінокислоти?
Денатурація білка може відбуватися при:
Додавши свіжоприготовлений осад купрум(ІІ) гідроксиду в лужному середовищі до білка , пройде реакція, яку називають:
Укажіть чинники, що можуть викликати денатурацію білка:
Денатуралізація білка − це процес руйнування:
Укажіть білки, що є ферментами:
Укажіть речовини, що є кінцевими продуктами розпаду білка:
Взаємодія концентрованої нітратної кислоти з розчином білка при нагріванні.
Реакція характерна для ароматичних кілецьу складі білків із ( жовтим забарвленням).
Вкажіть назву реакції -
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома