Органічні сполуки, до складу яких входить аміногрупа NH2
Чинники, які можуть викликати денатурацію білків
Зв'язок між амінокислотами в молекулах білків називається
Білки - це полімери, мономерами яких є вуглеводи
Білки складаються з:
Денатурація - це:
Вкажіть назви реакцій, які є кольоровими на білки:
До нітрогеновмісних сполук належать:
Позначте речовину, яка належить до білків
Що відбувається з білком при дії концентрованих кислот?
Розташуйте у порядку спрощення (від найскладнішого до найпростішого) рівні структурної організації білків.
А) це певна просторова форма, якої набуває поліпептидний ланцюг (може бути ниткоподібною або спіралеподібною);
Б) поєднання у просторі кількох білкових макромолекул (білкові комплекси);
В) послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі;
Г) дана структура формується внаслідок згортання або закручення спіралі поліпептидного ланцюга в клубок.
Проаналізуйте твердження й оберіть правильний варіант відповіді.
Твердження 1. Унаслідок денатурації в молекулах білків руйнуються всі структури, окрім первинної.
Твердження 2. Ароматичні аміни відрізняються від насичених наявністю бензенового кільця.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома