Білки

Додано: 18 травня 2023
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 617 разів
12 запитань
Запитання 1

Пептидна група у складі білків - це

варіанти відповідей

-СО- NH-

-NH2-

-COOH-NH2-

-CO- NO2-

Запитання 2

Процес варіння або смаження курячого яйця називається:

варіанти відповідей

гідратацією

гілруванням

гідролізом

денатурацією

Запитання 3

В результаті біуретової проби на білок спостерігається:

варіанти відповідей

жовте забарвлення

червоне забарвлення

зелене забарвлення

фіалкове забарвлення

Запитання 4

Скільки є структурних організацій білка?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 5

До розчину білка добавляємо по краплям концентрованого розчину нітратної кислоти. Обережно нагріваємо пробірку Яке забарвлення отримуємо

варіанти відповідей

червоне забарвлення

жовте забарвлення

фіалкове забарвлення

чорне забарвлення

Запитання 6

Цистеїнова реакція на білки - це взаємодія білка з

варіанти відповідей

концентрованою нітратною кислотою

свіжеприготовленим осадом купрум (ІІ) гідроксиду

розчином купрум (ІІ) сульфату

плюмбум(II) ацетатом

Запитання 7

При утворення білка з 4 амінокислот утвориться ..... молекул води

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 8

Укажіть, що утворює вторинну структуру молекули білка

варіанти відповідей

послідовне сполучення амінокислотнмх залишків з допомогою пептидних зв'язків

скручування у спіраль в результаті утворення водневих зв'язків між групами -СО- та -NH, розташованих на різних витках спіралі

дисульфідні зв'язки, що зумовлюють просторову глобулу.

утворення субодиниць за рахунок йоонних зв’язків – між протилежно зарядженими групами амінокислот кожної глобули

Запитання 9

Пептидні звязки у молекулі білка можна виявити за допомогою кольорової реакції

варіанти відповідей

біуретової

ксантапротеїнової

цистеїнової

реакції Дюма

Запитання 10

Скільки амінокмслот берутьучасть в утворенні білків

варіанти відповідей

30

20

10

100

Запитання 11

У результаті яко їреакції утворюються білки

варіанти відповідей

естерифікації

полімеризації

поліконденсації

гідролізу

Запитання 12

При повному руйнуванні білкових молекул  виділяються речовини, що мають запах

варіанти відповідей

горілого сала

паленого пір’я.

гниючих продуктів

миндалю

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест