Білки

Додано: 6 квітня 2021
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Білки
Тест виконано: 733 рази
20 запитань
Запитання 1

Білки відносяться до класу:

варіанти відповідей

вуглеводів

оксигеновмісних сполук

нітрогеновмісних сполук

ароматичних сполук

Запитання 2

"Цеглинами" білків є:

варіанти відповідей

амінокислоти

спирти

вуглеводи

луги

Запитання 3

Інша назва білків:

варіанти відповідей

полісахариди

карбонові кислоти

поліпептиди

вищі спирти

Запитання 4

Амінокислоти у молекулах білків з'єднані:

варіанти відповідей

ковалентними зв'язками

йонними зв'язками

металевими зв'язками

пептидними зв'язками

Запитання 5

Білок крові людини:

варіанти відповідей

гемоглобін

гліцерол

цукор

плазма

Запитання 6

Скільки є структурних організацій білка?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 7

Виберіть чотири твердження, які характеризують білки:

варіанти відповідей

складаються з амінокислот

є мономерами

є органічними речовинами

є полімерами

є поліпептидами

є простими речовинами

Запитання 8

Третинна структура білка - це:

варіанти відповідей

дволанцюгова спіраль

одноланцюгова спіраль

глобула

послідовність амінокислот

Запитання 9

Явище руйнування вторинної, третинної та четвертинної структур білкової молекули називається:

варіанти відповідей

полімерізація

денатурація

деструкція

гідроліз

Запитання 10

Пептидні зв’язки утворюються при взаємодії амінокислот з:  

варіанти відповідей

металами

лугами

іншими амінокислотами

спиртами

Запитання 11

Пептидний зв'язок має вигляд:


варіанти відповідей

-COOH

-CO-NH-

-NO-CH-

-CO2-NH3-

Запитання 12

Біуретова реакція - це:

варіанти відповідей

поява фіолетового забарвлення при дії на білок розчину лугу та купрум(ІІ) сульфату

поява жовтого забарвлення при дії на білок концентрованої нітратної кислоти

випадання темно-бурого осаду внаслідок дії на білок плюмбум(ІІ) ацетату в лужному середовищі

поява малинового забарвлення під час дії на білок фенолфталеїну

Запитання 13

Ксантопротеїнова реакція - це:

варіанти відповідей

поява фіолетового забарвлення при дії на білок розчину лугу та купрум(ІІ) сульфату

поява жовтого забарвлення при дії на білок концентрованої нітратної кислоти

випадання темно-бурого осаду внаслідок дії на білок плюмбум(ІІ) ацетату в лужному середовищі

поява малинового забарвлення під час дії на білок фенолфталеїну

Запитання 14

Вкажіть три чинники, що викликають руйнування структури білка

варіанти відповідей

концентрований розчин солі

голосний звук

висока температура

радіоактивні промені

Запитання 15

Вкажіть нітрогеновмісну органічну сполуку.

варіанти відповідей

етанол

білок

крохмаль

сахароза

Запитання 16

Укажіть, як називається процес, що відбувається під час приготування яєчні.

варіанти відповідей

гідроліз

естерифікація

денатурація

гідрування

Запитання 17

Вкажіть кількість пептидних звязків у дипептиді.

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 18

Первинна структура білка:


варіанти відповідей
Запитання 19

Вторинна структура білка:


варіанти відповідей
Запитання 20

Які хімічні елементи входять до складу білків


варіанти відповідей

С, О,Н, Р

C,O,S

С,Н,О,N

C, O, N

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест