Білки ЛК 3

Додано: 8 вересня 2022
Предмет: Біологія, 10 клас
Копія з тесту: Білки, амінокислоти
Тест виконано: 99 разів
16 запитань
Запитання 1

Функціональні групи амінокислот та їх назва

варіанти відповідей

NH2, амінна

C=O, карбонільна

OH, гідроксильна

–СООН, карбоксильна

Запитання 2

Які функції в організмі людини виконують білки:

варіанти відповідей

будівельна

циклічна

захисна

каталітична

транспортна

регуляторна

енергетична

запасна

Запитання 3

При денатурації руйнується структура білка:

варіанти відповідей

четвертинна, третинна і вторинна

первинна

вторинна

вторинна й третинна

Запитання 4

Виберіть клас речовин,які утворюються при гідролізі білків:

варіанти відповідей

карбонові кислоти

жири

вуглеводні

амінокислоти

Запитання 5

Як називають зв'язок між сполученими в один звязок функціональними групами СООН і 

2?

варіанти відповідей

пептидним

ковалентним

йонним

металічним

Запитання 6

За будовою молекул аміни — похідні ....

варіанти відповідей

а) амінокислот

б) жирів

в) аренів

г) амоніаку

Запитання 7

Третинна структура білка - це

варіанти відповідей

просторова конфігурація, якої набуває поліпептидний зв'язок

послідовність чергування різних амінокислотних ланцюгів

конфігурація, якої набуває у просторі закручений поліпептидний ланцюг

Запитання 8

Скільки є структурних організацій білка?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 9

Який хімічний елемент відрізняє білки від вуглеводнів?

варіанти відповідей

Гідроген

Карбон

Нітроген

Силіцій

Запитання 10

Незамінними амінокислотами є ті, які:

варіанти відповідей

синтезуються організмами

не синтезуються організмами

добувають у вигляді синтетичних добавок

здатні взаємодіяти між собою

Запитання 11

Чи є висока температура тіла людини (понад 40 градусів) небезпечною для життя ?

варіанти відповідей

так

ні

іноді, якщо хвороба невиліковна

Запитання 12

Спіралеподібну форму ланцюга має така структура білка -

варіанти відповідей

первинна

вторинна

третинна

Запитання 13

Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:

варіанти відповідей

риба, буряк, морква

яблука, горіхи, апельсини

м'ясо, риба, бобові рослини 

картопля, мука, риба

Запитання 14

Проаналізуйте опис органічної сполуки: «Високомолекулярний біополімер, мономерами якого є залишки амінокислот, що між собою сполучені пептидним зв’язком». Вона належить до:

варіанти відповідей

Ліпіди

Нуклеїнових кислот

Білки

Вуглеводи

Запитання 15

Деструкція - це процес руйнування:

варіанти відповідей

Первинної структури

Третинної структури

Вторинної структури

Четвертинної структури

Запитання 16

Який характер хімічних властивостей характерний для амінокислот ?


варіанти відповідей

не вступають взагалі в хімічні реакції

амфотерний

кислотний

основний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест