Тема 8 (ОФГХ). Негативні фактори вживання деяких харчових речовин.

Додано: 16 березня 2022
Предмет: Хімія, 11 клас
14 запитань
Запитання 1

Словом дієта позначають....

варіанти відповідей

Кількість з'їденого.

Калорійність страви

Склад їжі і режим харчування.

Режим харчування.

Запитання 2

Дієта розрахована на...

варіанти відповідей

Людей похилого віку.

На конкретну людину.

На людей з хронічними захворюваннями.

Запитання 3

Що таке гастрит?

варіанти відповідей

Збільшення кислотності в шлункові.

Запалення жовчного міхура.

Запалення слизової оболонки шлунка.

Запитання 4

Назвіть причини виникнення гастриту.

варіанти відповідей

Вживання великої кількості солодощів.

Нераціональне харчування.

Їжа бистрого приготування.

Вживання жирних страв.

Запитання 5

Харчові добавки - це хімічні речовини що додаються до...

варіанти відповідей

Упаковки щоб була міцнішою.

Харчових продуктів

Для продовження придатності упаковки.

Запитання 6

Харчові добавки застосовують для ...

варіанти відповідей

Для зберігання свіжісті.

Для покращення якісного складу їжі.

Змінення смаку їжі.

Контролю ваги тіла.

Всі відповіді вірні.

Запитання 7

Основні симптоми гастриту -

варіанти відповідей

нудота

біль у правому підребер'ї

постійне блювання

печіння <<під ложечкою>>

усі відповіді вірні.

Запитання 8

Пред тим як сісти на дієту ,потрібно-

варіанти відповідей

порадитись з рідними.

порадитись з друзями.

порадитись з лікарем.

усі відповіді вірні.

Запитання 9

Для підлітка, який раціонально харчується - харчові добавки потрібні?

варіанти відповідей

так

ні

залежно від віку

усі відповіді вірні

Запитання 10

Барвники поділяються на дві основні групи:

варіанти відповідей

природні й біологічні

природні й синтетичні

синтетичні й хімічні

усі відповіді вірні

Запитання 11

Хвороби незбалансованого харчування (декілька відповідей)

варіанти відповідей

 ДЦП

анорексія

ожиріння

захворювання крові

харчового отруєння

Запитання 12

Помірність у харчуванні - це ... .

варіанти відповідей

уживання щодня різноманітних продуктів

коли калорійність щоденного меню не перевищує щоденних енергетичних витрат

правильне співвідношення всіх дібраних продуктів для щоденного споживання

Запитання 13

4. Для профілактики бактеріальних отруєнь необхідно суворо дотримуватись таких правил, крім:

варіанти відповідей

а) Не купувати на ринку не клеймоване м’ясо та рибу; не пастеризоване молоко обов’язково кип’ятити;

б) „бомбажні” консерви (зі здутою кришкою) викидати;

в) до готових продуктів не торкатися руками, а користуватись столовим приладдям;

г) Всі відповіді вірні.

Запитання 14

8. Людям похилого віку рекомендують обмежити такі продукти:

варіанти відповідей

а) Овочі та фрукти, які сприяють поліпшенню перистальтики і випорожнення кишок;

б) Жири тваринного походження (свинячий, яловичий, баранячий, вершкове масло, вершки, сметана) та вітаміни;

в) Жири тваринного походження (свинячий, яловичий, баранячий, вершкове масло, вершки, сметана), вживання вуглеводів, особливо цукру, солодощів, рідини не більше 1 літра;

г) Варені овочі (буряк, морква), печені яблука, які містять багато пектинових речовин. Рідини не більше 1,5 л на день.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест