Тема 9-10 (ОФГХ). Фізіологічне значенння та гігієнічна оцініка продуктів рослинного та тваринного походження

Додано: 16 березня 2022
Предмет: Хімія, 11 клас
Копія з тесту: Здорове харчування
41 запитання
Запитання 1

Здорове харчування - ...

варіанти відповідей

 це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров'я та профілактиці захворювань.

це харчування, яке включає в себе овочі, фрукти, газовані напої.

це харчування, яке забезпечує ріст, розвиток і життєдіяльність людини.

Запитання 2

Хто створив тарілку здорового харчування?

варіанти відповідей

лікарі

дієтологи

експертами Гарвардської школи громадського здоров'я

Запитання 3

Здорове харчування передбачає ...

варіанти відповідей

гармонійне споживання білків, жирів, вуглеводів

гармонійне споживання білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, макро- і мікроелементів

споживання не здорової їжі

Запитання 4

На які групи поділяється харчові продукти ?

варіанти відповідей

тваринного і рослинного походження

рослинного походження

тваринного та вітамінного походження

Запитання 5

Виберіть продукти рослинного походження.

варіанти відповідей

яблука, олія, морква, вівсяна каша

вершкове масло, рис, хліб, фрукти

гречана каша, яйця, олія, хліб

Запитання 6

Виберіть продукти тваринного походження.

варіанти відповідей

риба, капуста, молоко, м’ясо, морозиво

м’ясо, олія, молоко, булка, яйця

молоко, м’ясо, йогурт, вершкове масло, сир

Запитання 7

До організму регулярно надходять з їжею усі поживні речовини - це ...

варіанти відповідей

правильне харчування

повноцінне харчування

не правильне харчування

Запитання 8

Перед приготуванням овочі та фрукти потрібно ...

варіанти відповідей

заморозити

порізати

помити

Запитання 9

Які продукти краще споживати сировими?

варіанти відповідей

овочі та фрукти

м'ясні

рибні

Запитання 10

Для кожної людини добова потреба води індивідуальна, що становить ...

варіанти відповідей

близько 5-10 мл рідини на кожен кілограм ваги

близько 80-90 мл рідини на кожен кілограм ваги

близько 30-40 мл рідини на кожен кілограм ваги

Запитання 11

До небезпечних продуктів харчування відносять ...

варіанти відповідей

молоко, сир, сметана, чай, оливкова олія

чіпси, газовані напої, кофеїнові стимулятори, фаст-фуд ...

горіхи, овочі, фрукти

Запитання 12

Щоб бути здоровим потрібно ...

варіанти відповідей

збалансовано харчуватись, займатись спортом.

харчуватись солодощами та фаст-фудами, багато часу відпочивати на дивані, пізно лягати спати.

збалансовано харчуватись, займатись спортом, дотримуватись режиму дня та повноцінно спати.

Запитання 13

Кухні, що враховують особливості місцевихумов і провідну діяльність населення- це

варіанти відповідей

сучасні кухні

всім відомі кухні

національні кухні

китайські кухні

Запитання 14

Назва системи харчування, що передбачає окреме споживання різних за хімічним складом продуктів під час приймання їжі.

варіанти відповідей

веганство

роздільне харчування

дієтичне харчування

макробіотика

Запитання 15

Тип харчування, що передбачає вживання в їжу лише рослинної їжі-це

варіанти відповідей

суворе вегетаріанство

сухе вегетаріанство

лактовегетаріанство

сироїдіння

Запитання 16

В чому особливість абсолютного голодування?

варіанти відповідей

Припинення приймання їжі та води

Припинення вживання лише води

Припинення вживання їжі зі збереженням приймання води

припинення вживання їжі тваринного походження

Запитання 17

Представники якої релігії поділяють всі продукти на "кошерні"- дозволені та " трефні" - недозволені

варіанти відповідей

протестанти

адвентисти

буддисти

юдаїсти

Запитання 18

Представники якої системи харчування вважають, що їжа повинна бути " живою", не " убитою"або зміненою дією високих температур?

варіанти відповідей

сироїдіння

роздільне харчування

вегетаріанство

концепція " уявних" ліків.

Запитання 19

Ця систем а харчування виникла в Японії. Вона охоплює релігійно-філософські положення дзен-буддизму, теорію і практику східної психосоматичної медицини, японські традиції харчування.

варіанти відповідей

вегетаріанство

макробіотика

веганство

йога

Запитання 20

Дієта, що передбачає вилучення з раціону ьагатих на вуглеводи продуктів, та необмежене вживання мясних, рибних, молочних продуктів.

варіанти відповідей

роздільне харчування

вегетаріанська дієта

кремлівська дієта

лікувальне голодування

Запитання 21

Захворювання, за якого людина відмовляється від їжі, вважаючи себе занадто товстою, навіть коли маса її тіла менша за норму.


варіанти відповідей

виснаження

цукровий діабет

схуднення

анарексія

Запитання 22

Що передбачають принципи раціонального харчування?

варіанти відповідей

помірність, різноманітнісь,збалансованість

різноманітність, вкусові якості, ситисть

помірність, свіжість продуктів, харчова цінність

всі відповіді вірні

Запитання 23

Об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовуються в їжу як джерело енергії і будівельний матеріал

варіанти відповідей

харчові продукти

вода

стабілізатори

харчові добавки

Запитання 24

Основним джерелом білків та жирів для організму людини є:

варіанти відповідей

харчові продукти рослинного походження

консерванти

харчові продукти тваринного походження

вода

Запитання 25

Оберіть харчові продукти рослинного походженя

варіанти відповідей

крупи

соняшникова олія

молоко

вершкове масло

хліб

Запитання 26

Сукупність властивостей харчових продуктів, які забезпечують бажані смакові якості та є безпечними для здоров’я це -

варіанти відповідей

харчова цінність продукту

енергетична цінність продукту

якість продукту

поживність продукту

Запитання 27

Яким є співвідношення у добовому раціоні дорослої людини вживання білків, жирів та вуглеводів:

варіанти відповідей

1:2:1

1:1:4

1:1:1

4:1:1

Запитання 28

Яка речовина в організмі людини забезпечує розчинення більшості хімічних сполук?

варіанти відповідей

білок

вода

вуглевод

мінеральна сіль

Запитання 29

Які неорганічні сполуки потрібні для роботи нервових та м’язових клітин?

варіанти відповідей

солі Кальцію

солі Натрію та Калію

сполуки Йоду

сполуки Фосфору

Запитання 30

Який хімічний елемент забезпечує міцність кісток та бере участь у зсіданні крові? У яких продуктах харчування він міститься?

варіанти відповідей

ферум

кальцій

магній

міститься в молочних продуктах

міститься в кухонній солі

міститься у фруктах

Запитання 31

Які з поданих продуктів корисно вживати?

варіанти відповідей

Морозиво

Яблука

Печиво

сливи

цукерки

Запитання 32

Які речовини зміцнюють наше здоров'я?

варіанти відповідей

сіль

цукор

вітаміни

Запитання 33

Об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовуються в їжу як джерело енергії і будівельний матеріал

варіанти відповідей

 харчові продукти

 стабілізатори

 вуглеводи

білки

Запитання 34

Оберіть харчові продукти рослинного походженя

варіанти відповідей

 крупи

молоко

соняшникова олія

вершкове масло

Запитання 35

Яка речовина в організмі людини забезпечує розчинення більшості хімічних сполук?

варіанти відповідей

білки

мінеральні солі

вода

вуглеводи

Запитання 36

Об’єкти тваринного та рослинного походження, які використовуються в їжу як джерело енергії і будівельний матеріал

варіанти відповідей

харчові продукти

вода

стабілізатори

харчові добавки

Запитання 37

Основним джерелом білків та жирів для організму людини є:

варіанти відповідей

харчові продукти рослинного походження

консерванти

харчові продукти тваринного походження

вода

Запитання 38

Оберіть харчові продукти рослинного походженя

варіанти відповідей

крупи

соняшникова олія

молоко

вершкове масло

хліб

Запитання 39

Сукупність властивостей харчових продуктів, які забезпечують бажані смакові якості та є безпечними для здоров’я це -

варіанти відповідей

харчова цінність продукту

енергетична цінність продукту

якість продукту

поживність продукту

Запитання 40

Яка речовина в організмі людини забезпечує розчинення більшості хімічних сполук?

варіанти відповідей

білок

вода

вуглевод

мінеральна сіль

Запитання 41

Які неорганічні сполуки потрібні для роботи нервових та м’язових клітин?

варіанти відповідей

солі Кальцію

солі Натрію та Калію

сполуки Йоду

сполуки Фосфору

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест