Яку властивість естерів найчастіше застосовують у харчовій промисловості?
Вкажіть сполуку яка утвориться у результаті взаємодії карбонової кислоти та спирту:
Вкажіть формулу естеру
Яка із реакцій належить до реакції естерифікації
Реакція естерифікації відбувається при взаємодії:
Обчисліть масу кислоти й спирту, які утворюють в результаті гідролізу 125г пентилового естеру метанової кислоти.
Вкажіть групи, між якими утворюється зв’язок у естерів
Яка з відповідей характеризує фізичні властивості оцтової кислоти :
До складу молекул карбонових кислот входить функціональна група :
Виберіть назву твердого рослинного жиру
Проаналізуйте твердження
І. Всі тваринні жири (крім риб'ячого) є рідкими.
ІІ. До складу рослинних жирів входять залишки ненасичених карбонових кислот.
Для перетворення рідкого жиру у твердий використовують
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома