Естери. Жири. Варіант 2

Додано: 13 лютого 2021
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 670 разів
11 запитань
Запитання 1

Серед перелічених варіантів, виберіть назву сполуки, зображеної на малюнку

варіанти відповідей

бутанол

бутанова кислота

бутаналь

етилбутаноат

Запитання 2

Серед перелічених варіантів виберіть ознаку, яка буде спільною для всіх жирів

варіанти відповідей

всі жири є твердими речовинами

взаємодія з кальцієм

приємний квітковий запах

жири — це естери гліцеролу і вищих одноосновних карбонових кислот

Запитання 3

Виберіть назву твердого рослинного жиру

варіанти відповідей

пальмова олія

лляна олія

риб'ячий жир

баранячий жир

Запитання 4

Проаналізуйте твердження

І. Всі тваринні жири (крім риб'ячого) є рідкими.

ІІ. До складу рослинних жирів входять залишки ненасичених карбонових кислот.

варіанти відповідей

вірне лише І твердження

вірне лише ІІ твердження

обидва твердження вірні

жодне з тверджень не є вірним

Запитання 5

Жири утворюються в результаті реакції

варіанти відповідей

окиснення

приєднання

гідролізу

естерифікації

Запитання 6

Натрієві солі вищих карбонових кислот є основною складовою частиною

варіанти відповідей

твердого мила

шампуню

рідкого мила

прального порошку

Запитання 7

Яку назву має процес перетворення рідких жирів у тверді?

варіанти відповідей

окиснення

омилення

гідрування

естерифікація

Запитання 8

Жири для організму є джерелом

варіанти відповідей

білків

енергії

вуглеводів

кисню

Запитання 9

Маргарин у своєму складі містить

варіанти відповідей

рослинні олії

тверді тваринні жири

суміш олій і вершків

вершки

Запитання 10

Яку властивість естерів застосовують у виробництві парфумів, у харчовій промисловості?

варіанти відповідей

розчинність у воді

леткість

наявність запаху

безбарвність

Запитання 11

Під час гідрування рідких жирів, отримуємо харчовий продукт -

варіанти відповідей

сало

масло

маргарин

йогурт

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест