1. Будь-які активності, в яких задіяно великі групи м’язів і які викону-
ються ритмічно в помірному темпі протягом щонайменше 10 хвилин тричі
на день або 20–30 хвилин одноразово, називаються:
2. Повноцінні білки є у продуктах:
3. Які продукти особливо багаті на клітковину (харчові волокна):
4. Найнебезпечнішими для здоров’я є жири, які містяться:
5. Продуктів якої харчової групи має бути найбільше в раціоні:
Співідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 грамах продукту, це -
Фізичні вправи сприяють підвищенню щільності кісткової ткани-
ни і знижують ризик виникнення -
Харчова піраміда — інструмент для моніторингу маси тіла, ство-
рений на замовлення страхових компаній.
Індекс маси тіла (ІМТ) — інструмент для планування збалансо-
ваного раціону харчування.
Холестерин, що формується у дитячому віці, утруднює контроль
за масою тіла.
Ожиріння збільшує ризик виникнення серцево-судинних
захворювать.
Для досягнення максимальної працездатності при плануванні часу
слід враховувати
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома