«Фюсис» - природа (Відпочиваємо з користю ІІІ)

Нагадати учням про те що фізика не окремий предмет, а наука про природу. Все що нас оточує є фізика.

Додано: 20 липня 2019
Предмет: Фізика, 8 клас
Тест виконано: 17 разів
5 запитань
Запитання 1

Яке дерево можна вважати ювелірним? Плоди цього дерева мають завжди точну масу рівну 0.2г. В давнину ювеліри використовували плоди як одиницю маси названу 1 карат.

варіанти відповідей

Червоне

Цератонія

Амарант

Сандалове

Запитання 2

Дивом Йеллоустоун є гейзер Єксельсиор (США). Його струмінь б'є з озера між скелястих берегів. Перед виверженням центр озера закипає, а потім стовп окропу діаметром 10м підіймається на висоту 100м. До якого виду руху можна віднести виверження цього гейзера?

варіанти відповідей

Не рівномірний

Рівноміний

Рівноприскорений

Запитання 3

Літати пінгвін звичайно не вміє але його менвреності у воді багато птахів позаздрять. Під водою пінгвін розвиває швидкість до 30км/год що є життево необхідно щоб вижити. Яку відстань пропливе пінгвін з максимальною швидкістю за 5с?

варіанти відповідей

4.17м

417м

41.7м

Запитання 4

Валле-де-мє - незайманий пальмовий ліс на Сейшельських осровах. Тут росте рідкісна пальма. ЇЇ плоди, так звані морські горіхи - найбіоьші та найважчі на планеті. Їх маса може досягати 20кг. Чому рівний об'єм цього плоду, якщо його середня густина 600кг/м3?

варіанти відповідей

0.03см3

300м3

0.03м3

0.3м3

Запитання 5

В середземному морі біля бегів Египту водиться неймовірна риба фагак. Під час небезпеки вона захоплює воду яка в шлунку викликає швидке розкладання їжі з великим виділенням газів, що призводить до значного збільшення об'єму тіла. Після цього риба вспливає на поверхню в верх черевом. Яку силу використовує риба?

варіанти відповідей

Силу тяжіння

Архімедову силу

Силу прожгості

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест