Характеристика способів теплової обробки харчових продуктів в галузі ресторанного господарства

Додано: 25 вересня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 83 рази
10 запитань
Запитання 1

Вкажіть прийоми теплової обробки продуктів, які застосовують при запіканні:

варіанти відповідей

Варка

Смаження

Допоміжні

Комбіновані

Запитання 2

Вкажіть прийом теплової обробки продуктів, який застосовують при інфрачервоному нагріві:

варіанти відповідей

Допоміжний

Комбінований

Смаження

Варка

Запитання 3

Вкажіть прийом теплової обробки продуктів, який застосовують при бланшируванні:

варіанти відповідей

Допоміжний

Комбінований

Варка

Смаження

Запитання 4

Вкажіть прийом теплової обробки продуктів, який застосовують при пасеруванні:

варіанти відповідей

Комбінований

Допоміжний

Смаження

Варка

Запитання 5

Ошпарювання та бланширування – це одне й те ж саме?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 6

При ЗВЧ-нагріві потрібна вода?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 7

При яких температурах і співвідношенні жиру здійснюється смаження у фритюрі?

варіанти відповідей

160-170˚С  1:2

160-180˚С  1:6

190˚С         1:8

Запитання 8

Які комбінації теплової обробки застосовуються при тушкуванні?

варіанти відповідей

Варіння, запікання

Смаження, припускання

Смаження, варка

Запитання 9

Оберіть вид теплової обробки при слідуючих даних: 5-10% жира, 140-150˚С.

варіанти відповідей

Запікання

Смаження основним способом

Припускання

Запитання 10

Оберіть вид теплової обробки при слідуючих даних: 95˚С   2-3 хвилини.

варіанти відповідей

Бланширування

Пасерування

Обпалювання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест